Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζει ανασφάλιστη μητέρα

Την αλληλεγγύη της στη νέα μητέρα που αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στην ιατρική περίθαλψη του βρέφους της, λόγω της απενεργοποίησης της ασφαλιστικής της ικανότητας, εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Το πρόβλημα έχει αναδείξει με σχετική ανακοίνωση το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για αυτοαπασχολούμενη νέα μητέρα που γέννησε πριν πέντε μήνες ένα κοριτσάκι, το οποίο αντιμετωπίζει ηπατική ανεπάρκεια και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση. Η ίδια είναι πιθανή δότρια για το βρέφος, αλλά επειδή είναι ανασφάλιστη στον ΕΦΚΑ, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν μπορεί να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του παιδιού της.

Η ΟΓΕ καταδικάζει την άρνηση του ΕΦΚΑ να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών της νέας μητέρας με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί. «Η άμεση ασφάλιση της μητέρας αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Καθώς η ίδια είναι πιθανή δότρια για το βρέφος της, η ασφάλισή της είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης και οι αναγκαίες εξετάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», τονίζει. Καταγγέλλει την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων «που από τη μία πλευρά σφίγγουν τη θηλιά στις αυτοαπασχολούμενες με τα υπέρογκα χρέη και τους φόρους και από την άλλη καθιστούν την προστασία της μητέρας και του παιδιού ατομική - οικογενειακή υπόθεση για την οποία οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη». Τέλος, απαιτεί από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ «να δώσουν άμεση λύση και να ενεργοποιήσουν την ασφαλιστική ικανότητα της νέας αυτοαπασχολούμενης μητέρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους πυρόπληκτους αυτοαπασχολούμενους (2024-03-15 00:00:00.0)
Σημαντικές τροπολογίες για την ουσιαστική προστασία της μητρότητας (2023-02-21 00:00:00.0)
Κανένας δικηγόρος και μηχανικός χωρίς ασφαλιστική κάλυψη (2022-07-14 00:00:00.0)
Μέτρα για να μη μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι εκπαιδευτικοί (2022-07-08 00:00:00.0)
Κάλεσμα στις γυναίκες του μικρομάγαζου να δυναμώσουν τη Λαϊκή Συμμαχία (2013-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ