Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μέτρα για να μη μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι εκπαιδευτικοί

Ζητώντας συγκεκριμένα μέτρα ώστε να μη μένουν εκπαιδευτικοί για μήνες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαιδευτικά σωματεία προχώρησαν την Τρίτη σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ. Οπως εξηγεί η ΕΛΜΕ Πειραιά, που κάλεσε στην κινητοποίηση, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ήταν άνεργοι το προηγούμενο διάστημα και άλλοι συμβασιούχοι στο Δημόσιο, μετά τη μέρα δηλαδή που αποκτούν το 50ό ένσημο (που είναι και ο όρος για να έχει κάποιος ασφαλιστική ικανότητα), μένουν για σχεδόν 3 μήνες επιπλέον χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τέτοια είναι και η περίπτωση εκπαιδευτικού στον Πειραιά με 4 παιδιά.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει πως η αντιπροσωπεία του σωματείου που ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για να θέσει το ζήτημα, δεν έγινε δεκτή. Αντί γι' αυτό, ο ΕΦΚΑ απάντησε εγγράφως, «επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα καταγγέλλουμε και λέγοντας μισές αλήθειες, που, ως γνωστόν, ισοδυναμούν με ολόκληρα ψέματα», όπως σχολιάζει το σωματείο. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως θα επανέλθουν και απαιτούν επίλυση του ζητήματος με άμεση και χωρίς χρονοτριβές καταχώριση των ενσήμων στον ΕΦΚΑ και μέχρι τότε, να γίνονται δεκτές οι βεβαιώσεις εργοδότη από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως ίσχυε παλιότερα. Επίσης, ζητούν δωρεάν και χωρίς κανέναν περιορισμό ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν τα εκπαιδευτικά σωματεία «Ρόζα Ιμβριώτη», «Παπαμαύρος», «Μακρυγιάννης», «Αριστοτέλης», ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΑΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ