Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΕΣΠΕΡΙΑ»
Να επιστρέψει στη δουλειά ο απολυμένος συνδικαλιστής

Συνέντευξη Τύπου από το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού

Την απόφαση των εργαζομένων του κλάδου να δώσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα για να επιστρέψει στη δουλειά ο απολυμένος συνάδελφός τους από την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Εσπέρια» διαμήνυσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας - Θάσου, μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στην Καβάλα.

Οπως είπαν, τη Δευτέρα 20 Ιούνη ο Γιώργος Καλαϊτζόγλου, εργαζόμενος, εκλεγμένος στο ΔΣ του Συνδικάτου, απολύθηκε από την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Εσπέρια» με γελοίο πρόσχημα. Το Συνδικάτο έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση και παράλληλα καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν τη συνδικαλιστική δίωξη.

Οπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Συνδικάτου, Κατερίνα Μαντοπούλου, στην πραγματικότητα απολύθηκε γιατί βγήκε μπροστά και διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του, δήλωνε ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικής ατομικής ευθύνης τα μέτρα προστασίας μες στο χώρο εργασίας και πάλευε να μη μετατραπεί η 8ωρη σύμβασή του σε 6ωρη.

Ο απολυμένος αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι του κλάδου από την εργοδοσία και στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ.

Ανέδειξαν ότι οι εργοδότες, εφόσον έληξαν τα μέτρα που αφορούσαν τις επιχειρήσεις οι οποίες είχαν πραγματοποιήσει αναστολές, έλαβαν «ζεστό» χρήμα από τις επιδοτήσεις που απλόχερα τους χάρισε η κυβέρνηση από τις τσέπες του λαού και των εργαζομένων, προχώρησαν στην απόλυση - συνδικαλιστική δίωξη, στέλνοντας μήνυμα ότι για την αύξηση των κερδών τους δεν θα σταματήσουν πουθενά.

Την ίδια ώρα που οι εργοδότες του κλάδου βλέπουν τις κρατήσεις τους να εκτοξεύονται και να φτάνουν σε προ πανδημίας επίπεδα, οι εργαζόμενοι του κλάδου πλήρωσαν την ανάπτυξή τους με τον ιδρώτα τους και τα ψίχουλα που τους πετούσαν, έμειναν σχεδόν δύο χρόνια σε αναστολές, ενώ οι μισθοί τους δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα λόγω και της ακρίβειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ