Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
«Λευκές Νύχτες» και δουλειά την Κυριακή σε μια σειρά δήμους

Κάλεσμα κοινής πάλης από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην «απελευθέρωση» του ωραρίου

Τις «Λευκές Νύχτες» που οργανώνουν ο ένας μετά τον άλλο δήμοι στην Αττική (Πειραιάς, Ιλιον, Καλλιθέα, Ζωγράφου), με ολοήμερες εκδηλώσεις και διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Τα προσχήματα όλων είναι "η τόνωση της αγοράς", "η διασκέδαση των πολιτών" και η δυνατότητα "να κάνουν ψώνια με μεγάλες εκπτώσεις". Η αλήθεια είναι άλλη! Περιφερειάρχης, δήμαρχοι, Εμπορικό Επιμελητήριο και Εμπορικοί Σύλλογοι ενδιαφέρονται μόνο για την τόνωση των κερδών των μεγάλων εμπορικών ομίλων, που εξοντώνουν τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν σε λουκέτο τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους μια ώρα αρχύτερα. Αυτό επιβεβαιώνεται αν δούμε ποιοι είναι οι μεγάλοι χορηγοί αυτών των εκδηλώσεων», σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. «Ολοι αυτοί δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για τη λαϊκή οικογένεια!», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος και σχολιάζει ότι την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, κανένας από τους εν λόγω δήμους δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, δεν εξασφαλίζει σύγχρονες και δωρεάν υποδομές άθλησης, αλλά ενδιαφέρονται να στήνουν φιέστες.

«Η πλειοψηφία των εμποροϋπαλλήλων εργαζόμαστε κάτω από άθλιες εργασιακές σχέσεις, με καθηλωμένους μισθούς, σμπαραλιασμένα ωράρια και δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα», υπογραμμίζει. Εκτός από τις «Λευκές Νύχτες» και τη δουλειά μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα, θα κληθούν να δουλέψουν «ακόμα μια Κυριακή στις 17 Ιούλη», στο πλαίσιο των εκπτώσεων, ενώ από τον Μάη μέχρι και τον Οκτώβρη «σε πολλές περιοχές τα καταστήματα ανοίγουν κάθε Κυριακή».

«Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, παίρνουμε θέση στον αγώνα, δίπλα στους εργαζόμενους που σε μια σειρά κλάδους αυτές τις μέρες, με απεργίες και κινητοποιήσεις, παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά με δικαιώματα» είναι το κάλεσμα που απευθύνει ο Σύλλογος. Στην κατεύθυνση αυτή, τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στο Εμπόριο «για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην "απελευθέρωση" του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Για να έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση, για διασκέδαση, για να βλέπουμε τις οικογένειες και τους φίλους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ