Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σοβαρά τραυματισμένος επιθεωρητής Εργασίας κατά τη διάρκεια ελέγχου

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά νοσηλεύεται στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο επιθεωρητής Εργασίας Κ. Μ., ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια ελέγχου σε χώρο όπου πραγματοποιούνταν κατασκευαστικές εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας, που υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του σε υπό ανακαίνιση τεχνικό έργο έπεσε από άνοιγμα πλάκας 3 μέτρων.

Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ξεμπερδέψει με τις όποιες ευθύνες έχει, γνωστοποιώντας απλά ότι ...κινητοποιήθηκε ο νέος διοικητής της «ανεξάρτητης διοικητικής αρχής» Επιθεώρηση Εργασίας και βρέθηκε δίπλα στον εργαζόμενο και στην οικογένειά του.

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις συνθήκες δουλειάς που οδηγούν σε τέτοια «ατυχήματα» αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» στις Επιθεωρήσεις Εργασίας (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ). Σημειώνει μεταξύ άλλων την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του ΣΕΠΕ, αναφέροντας ενδεικτικά ότι «ο φορέας που είναι επιφορτισμένος να ελέγχει την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία δεν διαθέτει ιατρό Εργασίας ούτε τεχνικό Ασφάλειας! Οι εργαζόμενοι της Επιθεώρησης δεν υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ πολλοί χώροι στους οποίους στεγάζονται υπηρεσίες του ΣΕΠΕ δεν πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας. Από την έλλειψη φυσικού φωτισμού μέχρι τις λάμπες, τις ακατάλληλες καρέκλες και τις απαρχαιωμένες οθόνες των υπολογιστών, μέχρι τα ελλιπή μέσα πυρόσβεσης και την παντελή απουσία εκπαίδευσης και ασκήσεων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων (π.χ. σεισμός, εκκένωση κτιρίου κ.τ.λ.)».

Τέλος, τονίζει την ανάγκη να χορηγούνται από την Υπηρεσία όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που είναι αναγκαία για την επιτέλεση των καθηκόντων των εργαζομένων που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, για συνεχείς επανεκπαιδεύσεις όσων συμμετέχουν στα συνεργεία ελέγχου και προφανώς αποφασιστική ενίσχυση σε προσωπικό των τμημάτων της Επιθεώρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ