Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης

Το Σάββατο 23 Ιούλη η νέα πρωτοβουλία από Εργατικά Κέντρα και Σωματεία της περιοχής, μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των μεταναστών εργατών γης

Με κεντρικό σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον κοινό αγώνα», τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας και η Συντονιστική Επιτροπή Εργατών γης της Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής θα πραγματοποιήσουν μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 23 Ιούλη, στο Δημοτικό Γήπεδο Νέας Μανωλάδας στις 7.30 μ.μ.

Πρόκειται για συνέχεια των αγωνιστικών και άλλων παρόμοιων δράσεων που ανέπτυξαν όλους τους προηγούμενους μήνες οι συνδικαλιστικοί φορείς, από κοινού με τη Συντονιστική Επιτροπή, μετά και το μεγάλο πρόσφατο συλλαλητήριο που έγινε στην περιοχή.

«Ελάτε να ανταμώσουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση. Να τραγουδήσουμε μαζί με τους μουσικούς, τους τραγουδιστές. Να χορέψουμε με τα δικά μας τραγούδια, μαζί με τους Ελληνες εργάτες. Να εκφράσουμε με το τραγούδι και τον χορό τις αγωνίες μας, τις δυσκολίες που μας δημιουργούν όσοι μας εκμεταλλεύονται. Να εκφράσουμε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας μας, που έχει φέρει ορισμένα αποτελέσματα. Να εκφράσουμε την ανάγκη της αλληλεγγύης που μας έχει βοηθήσει στον αγώνα μας. Λίγες βδομάδες μετά το μεγάλο ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης ζωής και επιβίωσης των μεταναστών εργατών γης, που κατά χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους από τη Νέα Μανωλάδα στη Βάρδα, δίπλα δίπλα με τους Ελληνες εργαζόμενους συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα», σημειώνεται στο κοινό κάλεσμα των συνδικαλιστικών φορέων και της Επιτροπής.

Το ΠΑΜΕ για τη Συμφωνία Ελλάδας - Μπαγκλαντές

Στο μεταξύ το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του ενημερώνει σχετικά με τη Συμφωνία Ελλάδας - Μπαγκλαντές για τους μετανάστες εργάτες γης και τους καλεί «να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, ώστε να δυναμώσουμε τον κοινό μας αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα».

Οι σχετικές ρυθμίσεις, υπογραμμίζει, «παρέχουν μια ελάχιστη προστασία για τα δικαιώματά σας. Ακόμα κι αυτή δόθηκε μόνο μετά από τον αγώνα και τη διεκδίκηση. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!».

Το ΠΑΜΕ ενημερώνει αναλυτικά για το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με τους μετανάστες εργάτες γης και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μπορούν να έρθουν οι οικογένειές τους στην Ελλάδα και τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο. Για να αυξηθούν τα μεροκάματα, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης, πλήρης πρόσβασή τους στο σύστημα Υγείας. Να γίνουν προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με ευθύνη του κράτους. Να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλων των μεταναστών εργατών, με ευθύνη του κράτους, για την προστασία από τον κορονοϊό και τις άλλες ασθένειες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις άθλιες συνθήκες δουλειάς και ζωής (2019-01-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα για τα προβλήματα των μεταναστών εργατών (2019-01-08 00:00:00.0)
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη δικαστική απόφαση (2014-07-31 00:00:00.0)
Κάρπισε η αλληλεγγύη στη γη της Μανωλάδας (2008-12-23 00:00:00.0)
Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση αλληλεγγύης (2008-05-03 00:00:00.0)
Ο αγώνας είναι κοινός (2008-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ