Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ PDS
Και τρίτη απεργιακή απάντηση σε απολύσεις και δουλεμπορικά

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων και υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλιθέα
Απεργία και απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι, για τρίτη φορά σε μια βδομάδα, οι εργαζόμενοι στην «PD Solutions» (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) στο κτίριο της Καλλιθέας, απαιτώντας ακύρωση των απολύσεων, κατάργηση της «ενοικίασης» εργαζομένων, απευθείας πρόσληψή τους από την PDS με συμβάσεις αορίστου χρόνου και υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία μία μέρα πριν την απεργία ακύρωσε με διάφορα προσχήματα την προγραμματισμένη για χτες συνάντηση με το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για ΣΣΕ. Ωστόσο, αντιπροσωπεία του Σωματείου και της Σωματειακής Επιτροπής του στην PDS συναντήθηκε με την διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, απαιτώντας να οριστεί άμεσα η συνάντηση για τη ΣΣΕ και την Τρίτη 12 Ιούλη, που έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας για τις απολύσεις, η εργοδοσία να προσέλθει με συμβάσεις αορίστου χρόνου για τους απολυμένους. Η διευθύντρια απάντησε ότι θα ενημερώσει για τις απαντήσεις της εργοδοσίας στα αιτήματα αυτά.

Στη συζήτηση που έγινε στη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν όσοι δεν δουλεύουν την ώρα της τριμερούς συνάντησης να συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους. Ακόμα, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση τις επόμενες μέρες, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ αναδείχθηκε η σημασία δημιουργίας ταμείου αλληλεγγύης για τη στήριξη του αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (COSCO), εκφράζοντας για μία ακόμα φορά αλληλεγγύη στον αγώνα τους και σημειώνοντας ότι τα προβλήματα είναι κοινά, καθώς η επίθεση που δέχονται απέναντι στα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι ενιαία. Τόνισε επίσης ότι η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην αλληλεγγύη τους.

Μηνύματα αλληλεγγύης και από την Ιταλία

Τη στήριξή του στην απεργία των εργαζομένων στην PDS εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

Ακόμα, μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε μέσω του ΠΑΜΕ η USB Τηλεπικοινωνιών και Τηλεφωνικών Κέντρων Ιταλίας, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στα δικά τους τηλεφωνικά κέντρα πρόσφατα πέτυχαν μια σημαντική νίκη «με την εσωτερική πρόσληψη των εργαζομένων της COMDATA, οι οποίοι θα προσληφθούν στα τηλεφωνικά κέντρα που εργάζονταν στο δημόσιο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (INPS)». Μια νίκη «που δεν αλλάζει τη γενική κατάσταση, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα όχι μόνο για τον τομέα των τηλεφωνικών κέντρων, αλλά για όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από το σύστημα της εργολαβίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα)».

«Αρκετά με τις εργολαβίες, αρκετά με την επισφάλεια και την εκμετάλλευση. Σταματήστε τις απολύσεις: Οι αδελφές και οι αδελφοί μας πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οχι άλλοι φτωχοί εργαζόμενοι. Αυξήστε τους μισθούς και τα δικαιώματα!», αναφέρει η USB.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ