Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΛΕΣΒΟΥ
Δεν πάει άλλο με το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Διαμαρτυρία την Τρίτη 12 Ιούλη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την εκτίναξη του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, την Τρίτη 12 Ιούλη, στις 10 π.μ., στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, καλούν το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και 55 σωματεία και φορείς του νησιού. «Δεν πάει άλλο τα εισιτήρια και τα ναύλα συνεχώς να τα αυξάνουν ενώ η κατάσταση στην ακτοπλοΐα να επιδεινώνεται σε βάρος των επιβατών και των ναυτεργατών», σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι φορείς.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα «οι εφοπλιστές βάζουν ξανά φωτιά στα εισιτήρια και τα ναύλα των ακτοπλοϊκών πλοίων», καταγγέλλουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών να είναι αναγκασμένοι «να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη». Οπως εξηγούν, για τη Μυτιλήνη η αύξηση αγγίζει το 23%, καθώς το κόστος του εισιτηρίου για ταξίδι στο κατάστρωμα του πλοίου έχει σκαρφαλώσει από τα 43,5 στα 53,5 ευρώ. Δηλαδή, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να καταβάλει 214 ευρώ μόνο για να μεταβεί στο νησί!

Στο μεταξύ, περιοδείες σε εργασιακούς χώρους σε Βαθύ και Καρλόβασι πραγματοποίησαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλοντας την ακρίβεια σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καύσιμα, ρεύμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και διεκδικώντας μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων. Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σχολιάζει ιδιαίτερα τις αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών. «Σήμερα για να πάει ένα άτομο, χωρίς αυτοκίνητο, από τον Πειραιά στο Βαθύ θα πληρώσει στην οικονομική θέση εισιτήριο 74 ευρώ! Η εναλλακτική του είναι να πάρει το δρομολόγιο που κάνει το ίδιο ταξίδι σε σχεδόν 17 ώρες (!) και ως άλλος Οδυσσέας να φτάσει στον προορισμό του έχοντας πληρώσει εισιτήριο μόλις... 59,50 ευρώ!», σημειώνει. Αποτέλεσμα των ανατιμήσεων αυτών είναι να υποβάλλονται οι κάτοικοι του νησιού σε σοβαρές στερήσεις για να ταξιδέψουν προκειμένου να κάνουν, παραδείγματος χάριν, «απαραίτητες ιατρικές πράξεις που δεν γίνονται στο νησί». Οσο γι' αυτούς που κατάγονται από το νησί και ζουν αλλού, βλέπουν την επιστροφή στον τόπο τους για θερινές διακοπές να γίνεται άπιαστο όνειρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ