Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στάχτη πάνω από 2,5 εκατ. στρέμματα

Copyright 2024 The Associated

Η πολυετής έλλειψη αντιπυρικής θωράκισης των τεράστιων δασικών εκτάσεων στις ΗΠΑ και ο κατακερματισμός των υπηρεσιών πυρόσβεσης επανέφεραν και αυτό το καλοκαίρι τον εφιάλτη των δεκάδων καταστροφικών πυρκαγιών. Από την περασμένη Τετάρτη ως χτες νωρίς το απόγευμα, το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Καλιφόρνια είχε κάνει στάχτη πάνω από 1,420 εκατομμύρια στρέμματα, με χειρότερη την κατάσταση στο ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς Park Fire που το 2018 είχε προκαλέσει τον θάνατο 85 ανθρώπων. Καταστράφηκαν επίσης 134 κτίρια (τα περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις) ενώ αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κοντά στη μικρή πόλη Τσίκο, που βρίσκεται περίπου 145 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της πολιτείας.

Η εκδήλωση της πυρκαγιάς θεωρείται αποτέλεσμα εμπρησμού με δράστη έναν 42χρονο άνδρα, που έριξε σε χαράδρα της κομητείας Μπιουτ ένα φλεγόμενο ΙΧ αυτοκίνητο αργά το βράδυ της Τετάρτης. Μέσα σε μερικές ώρες κατέστρεψε μία τεράστια περιοχή ενώ ο 42χρονος συνελήφθη.

Επίσης, στην πολιτεία του ανατολικού Ορεγκον μαίνονται αρκετές πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων η Durkee Fire, η οποία έχει κατακάψει πάνω από 1,1 εκατομμύρια στρέμματα στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας. Την Παρασκευή σκοτώθηκε ένας πυροσβέστης κατά τη συντριβή μονοκινητήριου μικρού πυροσβεστικού αεροσκάφους κοντά στην πυρκαγιά που ονομάστηκε Falls Fire, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας Ορεγκον. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο πυροσβέστη σε συντριβή αεροσκάφους τις τελευταίες βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ