Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «E-FOOD»
Στάση εργασίας και μοτοπορεία την Παρασκευή

Στάση εργασίας αύριο Παρασκευή (10 π.μ. - 4 μ.μ.) και μοτοπορεία που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. κάτω απ' το «Electra Palace», πραγματοποιούν οι διανομείς της «e-food» στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας τους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» Ν. Θεσσαλονίκης σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι διανομείς εκπέμπουμε sos! Δυστυχώς δεν έχουμε ως μοναδικό πρόβλημα τις ακραίες καιρικές συνθήκες και δουλειά στους 38-39 βαθμούς εν μέσω παρατεταμένου καύσωνα. Το βασικότερο πλέον πρόβλημα είναι ότι ο μισθός δεν φτάνει.

Οι μισθωτοί βλέπουμε λόγω στασιμότητας των μισθών να μειώνεται η αγοραστική μας δύναμη λόγω ασταμάτητης ακρίβειας, και αρκετοί πλέον κάνουν δεύτερη δουλειά. Αυτό σημαίνει λιγότερος χρόνος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αδυναμία συνέχισης των ενδιαφερόντων μας και μεγαλύτερη - γρηγορότερη φθορά της εργατικής μας δύναμης. Οι περισσότεροι διανομείς με μπλοκάκι σε σχέση με πέρσι έχουμε 20-30% λιγότερες αποδοχές. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το 2023 η "e-food" έβγαλε κέρδη μετά φόρων 35,8 εκατ. ευρώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αναρτώνται απ' την ίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ