Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΚΟ «MEDIN»
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης

Σε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ «Medin», δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών.

Η εργοδοσία έχει ανακοινώσει την απόλυση 7 εργαζομένων, μεταξύ αυτών και ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή, μέλους της διοίκησης του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Επιπλέον, το εναπομείναν προσωπικό βρίσκεται αντιμέτωπο με τη μείωση του μισθού, την υποστελέχωση της δομής και την εντατικοποίηση της εργασίας του.

Η επίθεση δεν έχει επιπτώσεις μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στη δομή, την οποία διαχειρίζεται η ΜΚΟ, με αρνητικές επιπτώσεις στην κάλυψη των αναγκών τους, καθώς η ΜΚΟ, αξιοποιώντας νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, μειώνει την αναλογία προσωπικού - φιλοξενούμενων σε μια σειρά από ειδικότητες (π.χ. ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Εργαζομένων στις ΜΚΟ, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Ηρ. Μοσκώφ, γενικό γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, και άλλους εκπροσώπους του υπουργείου. Εθεσαν τα προβλήματα και το πλαίσιο των αιτημάτων, απαιτώντας από το υπουργείο να παρέμβει.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Ανάκληση όλων των απολύσεων - διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση μισθού - υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς. Συμβάσεις αορίστου χρόνου. Προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες της δομής. Δημόσιες δομές στην ευθύνη του κράτους - να φύγουν οι εργολάβοι ΜΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ