Τρίτη 6 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το χρήμα της αστικής τάξης ρέει για τους υποψηφίους της

Εν μέσω μιας τεράστιας στήριξης των μονοπωλίων και στους δύο βασικούς πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος στις ΗΠΑ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την κατάληξη του υποψήφιου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, των οποίων το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη έχει η Κάμαλα Χάρις. Πάντως, το επιτελείο της ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει 310 εκατ. δολάρια, ενώ για τον πρώην Πρόεδρο και νυν υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν 138,7 εκατ. δολάρια.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών που αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο σήμερα Τρίτη σε προεκλογική εκδήλωση της Κάμαλα Χάρις στην Φιλαδέλφεια σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ είναι ανάμεσα στους: Κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο, κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, γερουσιαστή της Αριζόνα Μαρκ Κέλι και του κυβερνήτη του Κεντάκι, Αντριου Μπεσίρ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως συνεχίζουν να αντανακλούν την πόλωση του εκλογικού σώματος. Η δημοσκόπηση που ανακοινώθηκε την Κυριακή και έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου CBS έφερε τους δύο βασικούς υποψήφιους στην ίδια θέση. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων δημοσκοπήσεων του CNN φέρνει μπροστά τον Τραμπ με 49% και δεύτερη την Χάρις με 47%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ