Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΠΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Πλήρης δικαίωση για κινητικά ανάπηρο μετά τη διαμαρτυρία

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε χτες το πρωί στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή του ΚΕΠΑ Αγρινίου, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για τον Φίλιππο Παπουτσή, βαριά κινητικά ανάπηρο, ο οποίος έμεινε χωρίς επίδομα μετά από 23 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αιτήματος, η ΣΕΑΑΝ υπέβαλε υπόμνημα προς την Επιτροπή.

Ο Φ. Παπουτσής πέρασε από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή έχοντας υποβάλει ένσταση για την τελευταία απόφαση του ΚΕΠΑ, η οποία, ενώ περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως συνέπεια τροχαίου ατυχήματος, δεν του αναγνωρίζει ποσοστό συνολικά στην κινητική αναπηρία, για να του αμφισβητήσει το λεγόμενο εξωιδρυματικό επίδομα που δικαιούνται οι βαριά κινητικά ανάπηροι με πάνω από 67%.

Τελικά, κάτω από την πίεση και την αποφασιστική παρέμβαση των φορέων, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή δικαίωσε πλήρως τα αιτήματα του Φίλιππου Παπουτσή με την ένσταση που υπέβαλε, την οποία στήριξε η ΣΕΑΑΝ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Ο Φ. Παπουτσής, αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Να μη διστάζουμε τα τίμια κι έντιμα αιτήματά μας να τα διεκδικούμε. Να μην αφήνουμε την αδικία να κάνει χειρότερη τη ζωή των ανθρώπων. Αγώνας και πάλι αγώνας».

«Ο μόνος δρόμος που έχουν να διαλέξουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Γιώργος Ντουντούμης. «Δώσαμε ένα μήνυμα: Ο απλός κόσμος, οι ανάπηροι των λαϊκών οικογενειών, απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που πετσοκόβει δικαιώματα δεν θα πούμε "σφάξε αγά μου ν' αγιάσω"», υπογράμμισε εκ μέρους της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ ο Χάρης Χουρδάκης.

Το επόμενο διάστημα η ΣΕΑΑΝ θα υλοποιήσει την πρωτοβουλία της για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ΑμεΑ και των οικογενειών τους και στην Αιτωλοακαρνανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ