Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Διαμαρτυρία για το νερό που έγινε ... νεράκι για τα νοικοκυριά

Συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΥΑΚ, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, που στερεύει τις βρύσες

Μαζική η χτεσινή κινητοποίηση στην Κέρκυρα
Μαζική η χτεσινή κινητοποίηση στην Κέρκυρα
Εξω από τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Κέρκυρας (ΔΕΥΑΚ) πραγματοποιήθηκε χτες η συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών διοικήσεων για το νερό, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι συνεχόμενες διακοπές στην υδροδότηση, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι και νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση.

Στις δηλώσεις τους, αλλά και στη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου απάντησαν και σε μια σειρά μύθους που επιστρατεύουν οι υπεύθυνοι προκειμένου να θολώσουν τις πραγματικές αιτίες της λειψυδρίας και να αποφύγουν τη λαϊκή κατακραυγή.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε η εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού.

Οπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία «για τις εγκληματικές ενέργειες και παραλείψεις των τοπικών διοικήσεων και της κυβέρνησης.

Προφανώς και δεν φταίει η λειψυδρία για την έλλειψη μέτρων αντιμετώπισής της από τις δημοτικές αρχές, την απουσία έργων υποδομής, την κακή διαχείριση των υδάτων που σφετερίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι υπέρ της κερδοφορίας τους, την απώλεια νερού από τις βλάβες στο πανάρχαιο υδρευτικό σύστημα - "σουρωτήρι", την αξιοποίηση μικρού μόνο ποσοστού από τα συνολικά υδάτινα αποθέματα.

Από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ
Από τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ
Μάλλον η λειψυδρία αξιοποιείται κατάλληλα από τις κυβερνήσεις, τα πιόνια τους και τους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε μαζί με την απαξίωση του δημόσιου συστήματος διαχείρισης των υδάτων, να μας φέρουν ως ώριμο φρούτο την ιδιωτικοποίηση του νερού».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στ. Πελάης, κάλεσε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό σε ανυποχώρητο αγώνα το επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού για φτηνό, ποιοτικό και επαρκές νερό.

Αναλυτικά το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί: Εκτακτη χρηματοδότηση και ενίσχυση με προσωπικό, για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Νέες γεωτρήσεις και παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ για τη λειτουργία τους, αλλά και όσων υπάρχουν και δεν αξιοποιούνται λόγω των χρεών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ. Τροφοδοσία των δεξαμενών με βυτία και υδροφόρες για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία γειτονιά - κανένα σπίτι χωρίς νερό! (2024-08-20 00:00:00.0)
Χωρίς νερό έμεινε όλος ο δήμος... (2023-05-31 00:00:00.0)
Αγώνας για καθαρό νερό (2007-12-04 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τη λειψυδρία (2007-05-12 00:00:00.0)
Νερό που σώζει (2001-01-25 00:00:00.0)
Πρόβλημα που αφορά στο συνολικό μοντέλο ανάπτυξης (2000-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ