Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»
Να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες

Από τη χαλαζόπτωση και την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δήμο Νάουσας, και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Στενήμαχο, Κοπανό, Μονόσπιτα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες με ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, δαμάσκηνα κ.ά., που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής, ή μια ανάσα πριν από αυτή. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημιές αγγίζουν το 100%.

Η χαλαζόπτωση αυτή ήρθε να προστεθεί σε αυτή που είχε σημειωθεί αρχές Ιούνη προξενώντας στην κοινότητα Ροδοχωρίου ζημιές σε κεράσια και μήλα, ενώ οι συνολικές εκτιμήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω της υποστελέχωσης του ΕΛΓΑ.

Οι πληγέντες αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας τον κόπο τους να χάνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα κι ενώ έχουν κάνει όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την παραγωγή.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε αναγγελία ζημιάς στον δήμο Νάουσας, να στελεχωθεί ο οργανισμός με το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό, μέσα μετακίνησης κ.ά., ώστε να γίνουν εγκαίρως οι εκτιμήσεις και να αποδοθούν οι αποζημιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ