Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ακατάλληλο το νερό για περιοχή του δήμου Αργοστολίου

Λίγο μετά τη διακοπή υδροδότησης ήρθε νέο πρόβλημα μετά την προσπάθεια αποκατάστασης στα Τρωιανάτα

Σαν να μην έφταναν τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές της Κεφαλονιάς, στην άσχημη για τα λαϊκά στρώματα κατάσταση έρχονται να προστεθούν και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του νερού, λόγω της διαχρονικής ανυπαρξίας έργων και μέτρων προστασίας και βελτίωσής του, με ευθύνη κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Λίγο μετά την πρόσφατη διακοπή της υδροδότησης που παρουσιάστηκε στην περιοχή των Τρωιανάτων του δήμου Αργοστολίου, με ενημέρωσή της, προχτές, η ΔΙΑΔΕΥΑΚ κάλεσε, έπειτα και από αναφορά του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε «προληπτική μη χρήση του νερού ως πόσιμου, ούτε για παρασκευή φαγητού ούτε για ατομική καθαριότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης θέματος ύπαρξης ακατάλληλων ουσιών που τέθηκε από κάτοικο της περιοχής». Μάλιστα, το μέτρο αφορά και τους οικισμούς Δεμουτσαντάτα και Μιτακάτα.

Οπως έγινε γνωστό, στη δεξαμενή πέρασε μέσω της γεώτρησης γράσο, από άγνωστη αίτια, μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για την επισκευή του δικτύου, απ' τη ζημιά του οποίου είχε προκληθεί προηγούμενα διακοπή της υδροδότησης.

Πρόκειται ουσιαστικά για πρόβλημα παρόμοιο με αυτό της Ζακύνθου, όταν τον χειμώνα εντοπίστηκε πετρέλαιο στο δίκτυο ύδρευσης σε μικρότερη βέβαια κλίμακα, που αναδεικνύει ωστόσο τα μεγάλα ζητήματα που υπάρχουν με την υδροδότηση του λαού στα εν λόγω νησιά, λόγω της εμπορευματοποίησης αυτού του αγαθού, της παροχής του καταρχάς για την ικανοποίηση του γιγαντώματος των κερδών των μεγαλοξενοδόχων και των ιδιοκτητών πολυτελών βιλών και εγκαταστάσεων. Αναδεικνύονται επίσης τα προβλήματα στη λειτουργία των ΔΕΥΑ (όπως με την απαγόρευση προσλήψεων), που αναμένεται να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα με την προώθηση της πολιτικής συγχωνεύσεών τους.

Στο τελευταίο συμβάν, οι κάτοικοι σε Τρωιανάτα, Δεμουτσαντάτα και Μιτακάτα τροφοδοτούνται πλέον με υδροφόρες, μέχρι την αποκατάσταση και του τελευταίου προβλήματος που προέκυψε, ενώ πρόκειται, τέλος, για πλήρη επιβεβαίωση στα όσα πρόσφατα κατήγγειλαν αλλά και απαιτούσαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη βελτίωση της υδροδότησης του λαού στο νησί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ