Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΕΝΓΕ
Καλεί στις συγκεντρώσεις για την Υγεία σε Σάμο και Ικαρία

Στα συλλαλητήρια για την Υγεία σε Σάμο και Ικαρία, που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου η ΟΕΝΓΕ, συντονίζοντας τον αγωνιστικό τους βηματισμό με τα σωματεία και τους φορείς του νησιού.

Στις συγκεντρώσεις που γίνονται την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα και στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ευδήλου της Ικαρίας, έχουν καλέσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου (ΕΝΙΣ).

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, «η κατάρρευση της μοναδικής μόνιμης παιδιάτρου του νοσοκομείου της Σάμου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και των συνεχών ενεργών εφημεριών, η οποία υπέστη ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο για το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, είναι αδιάψευστος μάρτυρας των τραγικών ελλείψεων σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζοντας και την περίπτωση της εργαζόμενης αναισθησιολόγου στο «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία τονίζει ότι «είναι απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονικά η αιτιολογική συσχέτιση της υπερεργασίας με την πρόκληση ισχαιμικών αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας για την κατάσταση στο νοσοκομείο, η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως «αποτελούν πρόκληση» και «μία επιπλέον ομολογία ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να στελεχώσει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, γιατί θεωρεί την Υγεία του λαού κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και "απειλή" για τις "αντοχές" της οικονομίας των λίγων».

Και καταλήγει: «Λύση στα οξυμένα προβλήματα των υγειονομικών και των ασθενών δεν είναι τα μπαλώματα με μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Πολύ περισσότερο, δεν είναι λύση αλλά η αιτία της δραματικής επιδείνωσης της κατάστασης του δημόσιου συστήματος Υγείας η ενίσχυση της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Λύση είναι η ικανοποίηση εδώ και τώρα, χθες, των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ