Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΤΟΣ 19ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Καταιγιστικές εξελίξεις στην έρευνα, με τριπλή εισαγγελική παρέμβαση

Eurokinissi

Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση βρίσκεται σε εξέλιξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του πριν μια βδομάδα ο 19χρονος από τη Βέροια.

Πιο συγκεκριμένα, με παρέμβασή του ο προϊστάμενος Εφετών Θεσσαλονίκης Νίκος Καλλίδης ζήτησε να επιμεληθεί προσωπικά ο εισαγγελέας Πολυγύρου των τριών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες αφορούν:

1) Το δυστύχημα καθαυτό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου, και τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό, μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη και τον χειριστή του παιχνιδιού.

2) Το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ, που αφορά ευθύνες των υπηρεσιών του δήμου σχετικά με τον έλεγχο που δεν έγινε φέτος. Οι έρευνες επεκτείνονται και στα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε νόμιμα, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, για το πώς δηλαδή προχώρησε στην ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια.

3) Τις βεβαιώσεις και τις πιστοποιήσεις που έλαβε το λούνα παρκ για να λειτουργήσει, τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή τα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις καταλληλότητας από την πλευρά των μηχανικών.

Με βάση τα παραπάνω, στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, καθώς πέρα από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού θα βρεθούν στο «κάδρο» των ευθυνών εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

Στο μεταξύ, το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Πολυγύρου πέρασε χθες ο πατέρας του άτυχου 19χρονου. Συνοδευόμενος από τους δικηγόρους της οικογένειας, προσκόμισε στον εισαγγελέα έγραφα που συνδέονται με τις συνθήκες ασφάλειας των εγκαταστάσεων αλλά και το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ, και τα οποία αποδεικνύουν ότι υπήρχε συνεργασία μεταξύ του δήμου Κασσάνδρας και του 58χρονου επιχειρηματία που το διατηρούσε. Σύμφωνα με τον πατέρα του 19χρονου, το λούνα παρκ λειτουργούσε με απλές υπεύθυνες δηλώσεις αντί για πιστοποιήσεις, που απαιτούνται από τον νόμο. «Σήμερα πιστεύουμε ότι θα πείσουμε τον εισαγγελέα ώστε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διώξεις (...). Θα καταθέσω όλα τα έγγραφα που συμπληρωματικά αποδεικνύουν τη συμμετοχή ανθρώπων και καταστάσεων. Αρκετών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, την υπεράσπιση του 58χρονου ιδιοκτήτη του λούνα παρκ ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος και ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ