Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πυρκαγιά ξέσπασε χτες πριν τα χαράματα σε πολυώροφο κτίριο στο Ντάγκεναμ, ανατολικά του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 άνθρωποι, από τους οποίους οι 2 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της περιοχής. Οι πάνω από 100 ένοικοι των διαμερισμάτων απομακρύνθηκαν από εκατοντάδες πυροσβέστες που πήραν μέρος στο έργο πυρόσβεσης. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη.

ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ.-- Δεκάδες χωρικοί σφαγιάστηκαν το Σάββατο στην Μπουρκίνα Φάσο, στο χωριό Μπαρσαλογκό, από ένοπλους τζιχαντιστές οργάνωσης - παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.

ΟΤΑΒΑ.-- Νέους δασμούς ύψους 100% στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Κίνα κατά 25%, σκοπεύει να επιβάλλει ο Καναδάς, συντασσόμενος με τους «Δυτικούς» συμμάχους του σε μια προσπάθεια να «προστατεύσει» την εγχώρια βιομηχανία. Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό αναμένεται σήμερα να αποκαλύψει τα σχέδιά του από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο επί θεμάτων που αφορούν την οικονομία και την εξωτερική πολιτική του Καναδά.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι πνίγηκαν και δεκάδες αγνοούνται στο ανατολικό Σουδάν, μετά την κατάρρευση του φράγματος Αρμπάτ την οποία προκάλεσαν οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ