Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα της στέγασης, να βρεθεί κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες

Κινητοποίηση την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Εργασίας

Να λύσει εδώ και τώρα το πρόβλημα στέγασης που έχει προκύψει για 60 σωματεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, με ευθύνη της κυβέρνησης και παρατάξεων στο ΕΚΑ, απαιτούν σωματεία της δύναμής του και την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στις 4 μ.μ. οργανώνουν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Τα σωματεία - μέλη του ΕΚΑ που συνυπογράφουν το σχετικό κάλεσμα καταγγέλλουν «τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και των παρατάξεων που στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου αποφάσισαν να μείνουμε χωρίς γραφεία πάνω από 60 σωματεία, αφού προχωρούν σε ενοικίαση κτιρίου που θα χωράει μόνο τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αφού οφείλει να παραχωρήσει κτίριο στο ΕΚΑ αλλά αρνείται να το κάνει. Τέτοια κτίρια που είναι κενά και αναξιοποίητα στο κέντρο της Αθήνας και ανήκουν στη ΔΥΠΑ και στον ΕΦΚΑ έχουν υποδειχθεί από τα σωματεία στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που όμως δεν το αποδέχεται. Δεν είναι τυχαία η άρνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει κτίρια που έχουν φτιαχτεί από τις ασφαλιστικές μας εισφορές, για τη στέγαση του ΕΚ και των συνδικάτων. Θέλει να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους για να φτιαχτούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες».

Οπως υπογραμμίζουν τα σωματεία, «αυτή η απόφαση είναι συνέχεια του χτυπήματος που θέλουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις να καταφέρουν στα συνδικάτα, στη συνδικαλιστική δράση, στη λειτουργία τους. Χτυπήματα που πάνε χέρι χέρι με το τσάκισμα των μισθών και του εισοδήματος των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά και των δικαιωμάτων μας, των κατακτήσεών μας. Η απόφαση αυτή, που πετάει στον δρόμο δεκάδες σωματεία, αποδεικνύει εκτός των άλλων ότι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός πάντα είναι ένας από τους καλύτερους συνεταίρους των κυβερνήσεων στις επιδιώξεις τους».

Τα σωματεία που μέχρι στιγμής υπογράφουν το κάλεσμα καλούν όλα τα σωματεία - μέλη του ΕΚΑ, τα σωματεία που στεγάζονται στο κτίριο και όσα έχουν αιτηθεί τη στέγασή τους «να οργανώσουμε τον αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του ΕΚΑ και των σωματείων, καταδικάζοντας την απαράδεκτη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, και να απαιτήσουμε: Να στεγαστούν τώρα τα σωματεία του ΕΚΑ σε κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας τους».

Στην κινητοποίηση καλούν:

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων ν. Αττικής, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών ν. Αττικής και Περιχώρων, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων», Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας (Παράρτημα Αθήνας), Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών ν. Αττικής, Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ