Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τα 80 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς (17/8/1944). Στις 6.30 μ.μ. θα γίνουν συγκέντρωση στη μάντρα του Μπλόκου και ομιλία από τον Ηρακλή Ευαγγελινό, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το κενοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου, όπου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων.

Αλλες εκδηλώσεις

Την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη:

-- Στις 8 μ.μ. στη Λίμνη Εύβοιας, στον θερινό κινηματογράφο «Ελύμνιο», η ΚΟ Λίμνης του ΚΚΕ τιμά τον λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα, μια εμβληματική προσωπικότητα της Χαλκίδας, παρουσιάζοντας το μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα που επιμελήθηκε η ΤΕ Εύβοιας του Κόμματος. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων της ΚΟ Εύβοιας για το «Ετος Γ. Σκαρίμπα», στα 40 χρόνια από τον θάνατό του.

-- Στις 11 π.μ. στον Ξερόλακκα Καρυάς τα Παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιούν εκδήλωση προς τιμήν της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας στο Μπεχτέσι Καρυάς.

-- Στις 6 μ.μ., με αφορμή τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση των Φερών και του Διδυμότειχου από τους ναζί κατακτητές, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ και τα Παραρτήματα Αλεξανδρούπολης και Διδυμότειχου - Ορεστιάδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στο Διδυμότειχο, ο οποίος θα καταλήξει στο μνημείο για την απελευθέρωση της πόλης (1ο χλμ. Διδυμότειχου - Ελληνοχωρίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ