Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»
Μπλακάουτ στον «Ευαγγελισμό», βραχυκύκλωμα στον «Αγ. Ανδρέα»

Αλλο ένα μπλακάουτ έπληξε το περασμένο Σάββατο τον «Ευαγγελισμό», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τη «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ! Αποτέλεσμα: Ολα τα τμήματα του νοσοκομείου βυθίστηκαν το απόγευμα στο σκοτάδι. Στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) της Μονάδας Εμφραγμάτων, έσβησαν όλα και δεν λειτούργησε καθόλου η γεννήτρια για περίπου 10 λεπτά. Στην ΑΚΑ υπάρχουν στους ασθενείς συνδεδεμένα μόνιτορς και σε κάποιους αναπνευστήρες!

Μεγάλη αναστάτωση από βραχυκύκλωμα στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας»

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε επίσης στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας περίπου στις 11.40 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν από άγνωστη αιτία προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στο εφεδρικό κύκλωμα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις εγκαταστάσεις της ανακαινισμένης πτέρυγας του υπογείου.

Στον χώρο λειτουργούν αποθήκες, διάφορες άλλες εγκαταστάσεις και μηχανήματα όπως του αξονικού, του μαγνητικού, αλλά και του γραφείου διαχείρισης υγειονομικού υλικού. Εκτιμήθηκε ότι η εστία ξεκίνησε από μπαταρίες ηλεκτρικού συστήματος.

Οπως, επίσης, αναφέρθηκε, λόγω της έντονης κάπνας που προκλήθηκε ενεργοποιήθηκε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, ενώ η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με οχήματα και άνδρες απέτρεψε τα χειρότερα, χωρίς να επεκταθεί η εστία.

Να σημειωθεί ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα βρισκόταν σε γενική εφημερία, με προγραμματισμό και χειρουργείου, εκείνη τη στιγμή (βρισκόταν σε αναμονή). Ευτυχώς, δεν υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί η εφεδρική λειτουργία του νοσοκομείου με ρεύμα και έτσι, για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε επιτόπου να μην πραγματοποιηθούν τα τακτικά χειρουργεία και αυτά να ξεκινήσουν εκ νέου, μόλις επισκευαστεί εξολοκλήρου η ζημιά.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα βρέθηκαν αμέσως μετά το συμβάν ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Χρήστος Δάβουλος, όπως και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», Μιχάλης Στελάτος.

Αναφερόμενοι και στο τελευταίο συμβάν, κάλεσαν σε άμεση καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασή τους, για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, Μιχάλης Αναστασίου, από κοινού με την υπηρεσία, για την αντιμετώπιση πιθανής περίπτωσης που κρινόταν ότι χρειάζεται να εκκενωθεί το ίδρυμα.

Στον χώρο του ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και αντιπροσωπεία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Κώστα Μουγκογιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ