Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Στο πόδι» για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Το Σάββατο 7/9 στις 5.30 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού | Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη

Σε παγκινητοποίηση βρίσκονται τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προετοιμασίας του μεγάλου συλλαλητηρίου με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο, την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ.

Αλλη σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί η οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, μετά το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Καθημερινά τα Σωματεία με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τους καλούν να δώσουν μαχητικά το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο, ώστε να αποτελέσει σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης και διεκδίκησης. Παράλληλα, «στολίζουν» με την αφίσα για το μεγάλο συλλαλητήριο τις γειτονιές της πόλης και κάθε χώρο όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων.

Καλούν τους εργαζόμενους μαχητικά να μπουν στον αγώνα για να αποδείξουν ότι δεν δίνουν τη συναίνεσή τους στην πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματά τους. Οτι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν:

Υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, που θα κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο.

Μέτρα που θα προστατεύουν την υγεία του λαού, στη δουλειά, στη γειτονιά, παντού.

Απεμπλοκή της χώρα μας από τα πολεμικά παιχνίδια στην Ουκρανία, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ με τις πλάτες και της χώρας μας.

Πραγματικά δημόσια και σύγχρονη Υγεία και Παιδεία.

Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών, να μπει φρένο στις αυξήσεις στην Ενέργεια και στο νερό.

Συνεχίζεται η πανεξόρμηση

Αυτές τις μέρες τα σωματεία κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους:

Το ΣΕΤΕΠΕ προγραμματίζει περιοδεία σήμερα Τρίτη σε καταστήματα στα Λαδάδικα και στη Λαμπράκη. Ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, αύριο Τετάρτη θα περιοδεύσει σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη σε παρασκευαστήρια.

Το Σωματείο Οικοδόμων οργανώνει περιοδεία σήμερα Τρίτη στον Σταθμό Βενιζέλου του Μετρό και στο εργοτάξιο του «Ηλέκτρα Παλλάς», αύριο Τετάρτη στο εργοτάξιο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, την Πέμπτη σε γιαπιά στη Θέρμη και την Παρασκευή σε εργοτάξια του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το Συνδικάτο Τροφίμων σήμερα θα περιοδεύσει στη «ΔΕΛΤΑ» και την Πέμπτη σε «Φαίδων», «Euricom» και ΚΟΝΒΑ. Αύριο ο Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών Κ. Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ, θα περιοδεύσει σε ΒΙΤΟΜ, «Παπαδόπουλος», «Αραμπατζής» και «Μπάρμπα Στάθης».

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων προγραμματίζει περιοδείες σήμερα σε «Praktiker» και ΙΚΕΑ, την Πέμπτη στο «One Salonica» και την Παρασκευή σε «Notos» και «Hondos», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου στα «Notos».

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων αύριο Τετάρτη θα περιοδεύσει σε μεταφορικές στο Καλοχώρι και σε ΚΔΑΥ, την Πέμπτη στη VIPA και την Παρασκευή στην «Dion». Ο Πέτρος Σημάδης, μέλος του ΔΣ της ΟΙΥΕ, αύριο Τετάρτη θα περιοδεύσει στο ΚΔΑΥ Θέρμης.

Οι αγρότες προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ προετοιμάζει και ο Αγροτικός Σύλλογος «Πιερίων» Ημαθίας, συνεχίζοντας τον αγώνα του για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκε με την προϊσταμένη του υποκαταστήματος Βέροιας του ΕΛΓΑ, όπου έθεσε το ζήτημα των ζημιών που προέκυψαν στις καλλιέργειες τόσο από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, όσο και από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ζημιές αυτές δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μένουν χωρίς εισόδημα.

Οι αγρότες διεκδικούν ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα που να αναγνωρίζει τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις ασθένειες, σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου, να αποζημιώνει το 100% της ζημιάς, έγκαιρα και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

«Το αίτημα αυτό, που είναι ζωτικής σημασίας, θα είναι μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των αιτημάτων που θα προβάλουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ. Το συλλαλητήριο αποτελεί για εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες σταθμό και παράλληλα αφετηρία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την επιβίωσή μας», σημειώνει ο Σύλλογος.

Οι συνταξιούχοι

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ. Οι συνταξιούχοι μάλιστα θα οργανώσουν μεγάλη συνταξιουχική συγκέντρωση τη μέρα του συλλαλητηρίου, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ. μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν: Τα Δώρα που τους έχουν περικόψει, άμεσες πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς», τα αναδρομικά, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καταβολή του 70% στις συντάξεις χηρείας. Επίσης, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, δωρεάν δημόσια Υγεία και φάρμακα. Καταδικάζουν δε από τώρα όσα ετοιμάζονται για τη νέα γενιά στο Ασφαλιστικό, όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση της μίας εθνικής σύνταξης, ο επανυπολογισμός στις νέες συντάξεις κ.λπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ (2024-08-30 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή από τα «Πετρέλαια» και άλλους χώρους δουλειάς (2022-02-23 00:00:00.0)
Σχέδιο δράσης για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς το αγωνιστικό κάλεσμα (2018-08-29 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (2017-11-03 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου (2009-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ