Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι στα Σωματεία ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στη ΔΕΘ

Από τη Μαλεσίνα ξεκίνησαν χθες οι περιοδείες του Σωματείου της Λάρυμνας στα ΛΑΡΚΟχώρια

Από τη χθεσινή πρώτη συνάντηση στη Μαλεσίνα
Από τη χθεσινή πρώτη συνάντηση στη Μαλεσίνα
«

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση του εισοδήματος, για την επιβίωση των οικογενειών μας, για να μην ερημώσουν τα χωριά μας», διατράνωσαν χθες για μια ακόμα φορά οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, συμμετέχοντας μαζικά στη σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού στην οποία κάλεσε το Σωματείο της Λάρυμνας, στη Μαλεσίνα.

Συνεχίζοντας τον αγώνα για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ μόνος του αυτές τις δύσκολες στιγμές, το Σωματείο της Λάρυμνας αποφάσισε την πραγματοποίηση περιοδειών στα ΛΑΡΚΟχώρια, προκειμένου να ενημερώσει τους απολυμένους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής για τις τελευταίες εξελίξεις και να συντονιστεί η δράση για το επόμενο διάστημα.

Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες Δευτέρα, στο «στέκι αγώνα και αλληλεγγύης» του Σωματείου στη Μαλεσίνα, όπου οι απολυμένοι της έδειξαν για άλλη μία φορά την ενότητα και τη συσπείρωσή τους, δίνοντας μαζικό «παρών».

Εκεί ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις, τις πιέσεις που ασκεί το Σωματείο προς την κυβέρνηση, αλλά και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων και επαφών που έχει, όπως με τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, της ΔΥΠΑ και εκπροσώπους της ειδικής διαχείρισης, αλλά και με τις διοικήσεις των φορέων υποδοχής στα προγράμματα απασχόλησης των απολυμένων.

Οπως τόνισε ο Π. Πολίτης, ο αγώνας συνεχίζεται με αιχμή στις διεκδικήσεις τη διασφάλιση του εισοδήματος, την επιβίωση των οικογενειών τους, την αποτροπή του παραπέρα οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού των χωριών τους, την αποφυγή βιομηχανικού ατυχήματος, αλλά και για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, μετά και τη ματαίωση των διαγωνισμών ιδιωτικοποίησής της.

Στάθηκε στην καθημερινή πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση του πλαισίου αιτημάτων που έχουν καταθέσει και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει στα προγράμματα απασχόλησης, όπως η μη ένταξη δεκάδων εργαζομένων, οι περιορισμένες θέσεις για τους απολυμένους κάτω των 55 ετών στους φορείς υποδοχής που βρίσκονται κοντά στον τόπο διαμονής τους, τη διεύρυνση των φορέων υποδοχής και την ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε αυτούς, την άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση, αλλά και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, μετά και τη ματαίωση των διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης.

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να διατηρήσουν την ενότητα και τη συσπείρωση στο Σωματείο, και συλλογικά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και στους νέους χώρους εργασίας όπου θα βρεθούν μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης.

Σταθμός στον αγώνα τους το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, ενημερώνοντας ότι το Σωματείο θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ώστε να σταλεί αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι παραμένουν όρθιοι και συνεχίζουν να παλεύουν για να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Οι περιοδείες ενημέρωσης και συντονισμού της δράσης του Σωματείου της Λάρυμνας θα συνεχιστούν ως εξής:

-- Σήμερα Τρίτη στις 8 μ.μ. στο Ακραίφνιο, στα γραφεία του αθλητικού συλλόγου.

-- Αύριο Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο θεατράκι του Μαρτίνου.

-- Την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 8 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου, στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ