Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Απελάθηκε ο Κινέζος γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν χτες το βράδυ ότι απελάθηκε ο Κινέζος γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Χουάνγκ Πινγκ, ένα 24ωρο αφότου οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης άσκησαν δίωξη και προχώρησαν στη σύλληψη της Λίντα Σαν, πρώην βοηθού της κυβερνήτη της Πολιτείας, Κάθι Χόκουλ, και του επιχειρηματία συζύγου της.

Η Σαν κατηγορείται ότι ενεργούσε ως πράκτορας της κινεζικής κυβέρνησης, έναντι διαφόρων παροχών και διευκολύνσεων στην ίδια και στον επιχειρηματία σύζυγό της, Κρις Χου.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι συνελήφθη ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραβίαση και συνωμοσία για παραβίαση του νόμου περί καταχώρισης ξένων πρακτόρων, απάτη με βίζες, λαθρεμπόριο αλλοδαπών και συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος.

Η Σαν και ο Χου δήλωσαν αθώοι κατά την εμφάνισή τους στο δικαστήριο στο Μπρούκλιν το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αναμενόταν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση.

Νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο

Τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 30 προκάλεσε νέο κρούσμα ένοπλης βίας σε Γυμνάσιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε χτες το βράδυ το αμερικανικό δίκτυο CNN. Το φονικό συμβάν καταγράφηκε στο Γυμνάσιο Apalachee της πόλης Γουίντερ, στην Πολιτεία της Τζόρτζια. Εκπρόσωπος των τοπικών αστυνομικών αρχών ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι συνέλαβαν έναν νεαρό ύποπτο, χωρίς να αποσαφηνιστεί αν ήταν μαθητής στο Apalachee.

Ο Τζουντ Σμιθ, σερίφης της κομητείας Μπάροου, όπου υπάγεται το σχολείο, δήλωσε ότι οι αρχές διενεργούν έρευνες για να πάρουν απαντήσεις και συνέστησε «υπομονή», καθώς προέβλεψε ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστούν «αρκετές μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ