Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΑΝΙΑ
Οδηγίες επιβίωσης σε περίπτωση «κρίσεων»...

Στάλθηκαν μαζικά με e-mail σε όλους τους Δανούς πολίτες

Οδηγίες για την αντιμετώπιση «κρίσεων» έστειλε μαζικά στον πληθυσμό η κυβέρνηση της Δανίας και συγκεκριμένα το Κέντρο Διαχείρισης Εκτακτων Καταστάσεων, προετοιμάζοντας τον λαό για το ενδεχόμενο να πρέπει να επιβιώσει για λίγες μέρες χωρίς νερό, ηλεκτρικό, διαδίκτυο και άλλες βασικές παροχές.

Με φόντο την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και τον ολοένα αυξανόμενο κίνδυνο μιας ακόμα πιο γενικευμένης στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ευρώπη, «υβριδικού» πολέμου κ.λπ., όλο και συχνότερα κράτη της ΕΕ στέλνουν αντίστοιχες οδηγίες στους πολίτες τους, με την επισήμανση ότι οι «απειλές» έχουν αυξηθεί και δεν είναι δεδομένη η όποια «κανονικότητα». Αλλα κράτη, π.χ. η Γερμανία, επιθεωρούν και ανακαινίζουν πολεμικά καταφύγια.

Οπως τονίζεται στο έγγραφο, η Δανία είναι ένα προηγμένο κράτος με ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, ωστόσο «είναι επίσης ευάλωτη» σε «καταστάσεις κρίσεων», που μπορεί να προκαλέσουν «διακοπή σε ηλεκτρικό, νερό και βασικές παροχές για κάποιο διάστημα».

«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση», σημειώνει το έγγραφο, αναφέροντας τα «ακραία καιρικά φαινόμενα, που πρόκειται να γίνουν πιο συχνά και να επηρεάζουν όλα τα τμήματα της χώρας», ή την «απειλή από ανθρώπινες ενέργειες, όπως κυβερνοεπιθέσεις και δολιοφθορές» εξαιτίας της «επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην Ευρώπη». Τέλος, αναφέρονται «ατυχήματα» και τεχνικά προβλήματα με επίδραση πλατιά στην κοινωνία.

«Φανταστείτε πως δεν υπάρχει ρεύμα στην πρίζα ή νερό στη βρύση. Το ψυγείο και ο φούρνος δεν λειτουργούν. Ισως να μην μπορείτε να πάτε για ψώνια, να τηλεφωνήσετε ή να συνδεθείτε στο διαδίκτυο», προειδοποιούν οι δανέζικες αρχές και παραθέτουν λεπτομερείς οδηγίες για να μπορούν τα νοικοκυριά να επιβιώσουν για τρεις μέρες, αποθηκεύοντας νερό, φαγητό κ.ά. Επίσης καλούν τους πολίτες να σκεφτούν εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης και να συνεννοηθούν με γείτονες και συγγενείς για να προσφέρουν τυχόν βοήθεια στη μεταφορά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ