Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Πιο κοντά σε πρόταση μομφής Πολάκης και «87»

Επανέρχονται τα σενάρια για κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκτός απροόπτου συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, μετά την απόρριψη, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, της πρότασης για νέες εσωκομματικές εκλογές την οποία κατέθεσε ο Π. Πολάκης χτες κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (που ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες) και στην οποία συμφώνησαν η Ο. Γεροβασίλη, ο Θ. Θεοχαρόπουλος και συνολικά οι οκτώ που εκπροσωπούν τους «87» στο όργανο.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Στ. Κασσελάκη ότι «ρευστοποιεί» το κόμμα, η συνεδρίαση όμως έληξε με τον ίδιο να παραπέμπει οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου και στο οποίο η προεδρική πλειοψηφία θεωρεί ότι διατηρεί προβάδισμα έναντι των «87».

«Οποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας, να καταθέσει πρόταση μομφής», φέρεται να δήλωσε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, ο πρόεδρος ζητούσε επίμονα από τους βουλευτές - μέλη του οργάνου να δεσμευτούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα!

Χτες μέχρι αργά συνεδρίαζε εκ νέου και η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αναμενόταν να αποφανθεί για το θέμα του Χρ. Σπίρτζη. Η άρνησή του να παραστεί προδιέθετε για μια απόφαση σε βάρος του, όπως επίπληξη, προειδοποίηση διαγραφής ή διαγραφή, για την οποία πάντως τον τελευταίο λόγο έχει η Κεντρική Επιτροπή. Ο ίδιος ο Χρ. Σπίρτζης πάντως κατήγγειλε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα έπρεπε να καταπιαστεί με το ποιόν όσων προσέφυγαν εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και άνθρωποι που δεν είναι καν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ