Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Κύπριο κομμουνιστή σ. Αντώνη Χρυσοστόμου

Σε κλίμα συγκίνησης, περηφάνιας και σεβασμού, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη τον Κύπριο κομμουνιστή σύντροφο Αντώνη Χρυσοστόμου που «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη.

Στην κηδεία, που πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Δευτερά Λευκωσίας παρευρέθηκε, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου, καθώς επίσης φίλοι και σύντροφοί του. Επικήδειο διάβασε ο φίλος του Νίκος Κατσουρίδης και εκ μέρους της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας Κύπρου, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Χρίστος Κουρτελάρρης.

Στον επικήδειο εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο σ. Μανουσογιαννάκης ανέφερε: «Η ΚΕ του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Αντώνη Χρυσοστόμου. Ο σ. Αντώνης από μικρή ηλικία 17 χρόνων, αφιερώθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του στην υπόθεση της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της από την καταπίεση και τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, αλλά και για μια ελεύθερη, ενιαία Κύπρο, με τον κυπριακό λαό ενωμένο χωρίς ξένους τυράννους και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις. Σημαντική ήταν η συμβολή του σ. Αντώνη στην απόρριψη από τον κυπριακό λαό του διχοτομικού σχεδίου Ανάν.

Εμείς στο ΚΚΕ, νιώθουμε φτωχότεροι γιατί χάσαμε έναν καλό φίλο του Κόμματός μας που μας βοηθούσε με τη γνώμη του, που πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή ακούγαμε. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρία, τον γιο του Χρίστο, αλλά και στους συντρόφους του στην Κύπρο».

Μετά από παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, στον χώρο της κηδείας γινόντουσαν εισφορές για τα παιδιά της Παλαιστίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ