Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Αντιδρούν στον οικονομικό στραγγαλισμό τους με το «τέλος συναλλαγής»

«Στραγγαλίζουν τα Σωματεία και τις Ενώσεις τους, ώστε να περιορίσουν την οργανωμένη συλλογική δράση τους», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ)
«Στραγγαλίζουν τα Σωματεία και τις Ενώσεις τους, ώστε να περιορίσουν την οργανωμένη συλλογική δράση τους», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ)
Στον οικονομικό τους στραγγαλισμό από την κυβέρνηση, μέσα από το νομοσχέδιο για το «ψηφιακό τέλος συναλλαγής», αντιδρούν συνδικαλιστικές οργανώσεις των επαγγελματιών. Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 20 του συγκεκριμένου νομοθετήματος, προβλέπεται η επιβολή «Ψηφιακού Τέλους Συναλλαγής» σε «χρηματικά ποσά ή συνδρομές που καταβάλλονται σε επαγγελματικά επιμελητήρια, επαγγελματικές ενώσεις, επαγγελματικούς συλλόγους, σωματεία και λοιπούς φορείς επαγγελματικής εκπροσώπησης, από τα μέλη αυτών για τη συμμετοχή τους». Μέσα από την πρόβλεψη αυτή, η κυβέρνηση προσθέτει στο νομοθετικό πλαίσιο μια ακόμα αντιδραστική ρύθμιση που στρέφεται ενάντια στη συνδικαλιστική δράση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων των επαγγελματιών καλύπτουν με μεγάλη δυσκολία τις λειτουργικές τους ανάγκες (ενοίκια, συντήρηση γραφείων, λογαριασμοί κ.λπ.), δεν έχουν διοικητικό προσωπικό και οι όποιες λειτουργίες τους καλύπτονται από την εθελοντική προσφορά των μελών τους. Η προωθούμενη ρύθμιση φέρνει ένα δυσβάσταχτο «χαράτσι» στις συνδρομές των μελών σωματείων και ομοσπονδιών, ενώ προβλέπει και μια διοικητική διαδικασία για τη μηνιαία απόδοση του φόρου, η οποία μάλιστα, εάν δεν πραγματοποιηθεί εμπρόθεσμα, επισύρει ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα, τα οποία έχουν επιπτώσεις και στα μέλη των διοικήσεων τους (φορολογική ενημερότητα κ.λπ.).

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρώτα με το περσινό νομοσχέδιο - φοροεπιδρομή τσάκισαν τα εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Τώρα, με το "ψηφιακό τέλος συναλλαγής", στραγγαλίζουν τα Σωματεία και τις Ενώσεις τους, ώστε να περιορίσουν την οργανωμένη συλλογική δράση τους», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και απαιτεί την απόσυρση της σχετικής νομοθετικής διάταξης.

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των επαγγελματιών. Εδώ και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση τη διάταξη που βάζει χέρι στις συνδρομές των συνδικαλιστικών οργανώσεων», διαμηνύει η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής (ΕΒΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ