Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κοινή συνεδρίαση με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου

Σε κοινή συνεδρίαση με την κεντρική του διοίκηση καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος). Η συνεδρίαση θα έχει θέμα την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης των εργαζομένων, κόντρα στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Οπως εξηγεί το Συνδικάτο, στα ξενοδοχεία και στις επιχειρήσεις εστίασης είναι κοινός τόπος οι εξοντωτικές βάρδιες, οι υπερωρίες, τα «κομμένα» ρεπό, οι συνεχείς αλλαγές προγραμμάτων, οι μισθοί που τελειώνουν πριν τα μισά κάθε μήνα. «Οι εργοδότες φέτος απολαμβάνουν την καλύτερη σεζόν για την κερδοφορία τους, με περισσότερη δουλειά και λιγότερους εργαζόμενους», σχολιάζει το Συνδικάτο.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού έχουν ξεκινήσει τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της νέας κλαδικής Σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, χωρίς όμως να έχουν ενημερώσει επίσημα τα σωματεία για το περιεχόμενο της συζήτησης. «Οι ξενοδόχοι θέλουν για άλλη μια φορά να επιβάλουν 10ωρα - 7ήμερα, συμβάσεις ομηρίας και εργολαβίες με μισθούς στα επίπεδα προ δεκαετίας», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Μπροστά σε αυτές τις αξιώσεις «η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας δεν οργανώνει τον αγώνα, τη διεκδίκηση, δεν ενημερώνει συλλογικά τα σωματεία».

«Τίποτα δεν κερδίσαμε μέχρι σήμερα από τη λογική του μικρότερου κακού, τη λογική του συμβιβασμού, τον λεγόμενο "ρεαλισμό". Οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται μέσα στους χώρους δουλειάς και τις τουριστικές περιοχές, είναι που βάζουν εμπόδια, που πιέζουν, που έχουν θετικά αποτελέσματα για μας τους εργαζόμενους», αντιτείνει το Συνδικάτο. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να αντιδράσουν συλλογικά, διεκδικώντας αιτήματα για τους μισθούς, το ωράριο, τους όρους δουλειάς.

  • Παράλληλα το Συνδικάτο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργίες και αγωνιστικές δράσεις διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις περισσότερων εργαζομένων για να σταματήσει η εντατικοποίηση. «Ο αγώνας σας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για σταθερή εργασία και υψηλότερους μισθούς», αναφέρει στο μήνυμά του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ