Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
Αυξάνονται τα μετάλλια για την ελληνική αποστολή

«Χάλκινος» ο Στεφανουδάκης στο ακόντιο | Προσδοκίες για νέες διακρίσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης την Κυριακή 8/9

Μία ακόμα διάκριση ήρθε την Παρασκευή για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον Μανώλη Στεφανουδάκη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό της κατηγορίας F54 του στίβου. Είναι το 11ο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση (2 χρυσά, 3 ασημένια και 6 χάλκινα), συγκομιδή η οποία φέρνει την Ελλάδα στην 25η θέση της γενικής κατάταξης. Για τον ίδιο τον Κρητικό πρωταθλητή είναι η επιστροφή σε βάθρο Παραολυμπιακών Αγώνων και το τρίτο του μετάλλιο συνολικά, μετά από το χάλκινο στους Παρολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και το χρυσό στο Ρίο το 2016.

Στον τελικό του ακοντισμού ο Στεφανουδάκης - που ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης της φετινής διοργάνωσης - πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, έχοντας καλύτερη βολή στα 30,13 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια. Το χρυσό κατέκτησε ως ανεξάρτητος ο Ρώσος Ιβάν Ρεβένκο, με ατομικό ρεκόρ στα 30,77 μ., και το ασημένιο ο Μεξικανός Εντγκαρ Ουλίσες Φουέντες Γιάνεζ με 30,53 μ.

Βλέψεις για μετάλλιο από τον Μιχαλεντζάκη και την Πασχαλίδου

Με υψηλές προσδοκίες για νέα μετάλλια μπήκε την Παρασκευή η ελληνική αποστολή στην τελική ευθεία της διοργάνωσης, καθώς ολοκληρώνεται την Κυριακή με την τελετή λήξης.

Η Δώρα Πασχαλίδου στο τζούντο, στην πρώτη της συμμετοχή σε Παρολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε να προκριθεί στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στα -74 κ. της κατηγορίας J1, κόντρα στην Λιαβάχ από τη Μογγολία. Η Πασχαλίδου στα προημιτελικά επικράτησε με ippon της Ιταλίδας Λόρια, ενώ στα ημιτελικά ηττήθηκε με ippon από την Βραζιλιάνα Φρέιτας.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης
Ο Μανώλης Στεφανουδάκης
Με ελπίδες για μια θέση στο βάθρο συμμετέχει και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση, όπου μετά από σπουδαία εμφάνιση πήρε την πρόκριση στον τελικό στα 100 μ. ελεύθερο της κατηγορίας S8. Ο Ελληνας κολυμβητής συμμετείχε στη δεύτερη προκριματική σειρά του αγωνίσματος και τερμάτισε στη 2η θέση με χρόνο 59.44, επίδοση που ήταν η 4η καλύτερη μεταξύ των 8 αθλητών που προκρίθηκαν στον τελικό.

Οι αγώνες των δύο Ελλήνων αθλητών αναμενόταν να διεξαχθούν αργά το απόγευμα (Πασχαλίδου) και το βράδυ (Μιχαλεντζάκης) της Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ