Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρειάζεται ενότητα και αγώνας, γερή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση

Η παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Στο μπλοκ της ΛΑΡΚΟ
Στο μπλοκ της ΛΑΡΚΟ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε το Σάββατο στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, στην πλατεία ΧΑΝΘ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος στην οποία συμμετείχαν ακόμα η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, οι Ευθύμης Δημάκης και Ζήσης Λυμπερίδης, μέλη της ΚΕ, οι Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτές Θεσσαλονίκης, και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στα μπλοκ των συνδικάτων, μεταξύ τους και σε αυτό της ΛΑΡΚΟ, και είχε σύντομες αλλά εγκάρδιες συζητήσεις με εργαζόμενους, ανάμεσά τους με τον πρόεδρο του Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, Γ. Μάλαμα, αλλά και με Παλαιστίνιους εργαζόμενους, που τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα του λαού τους, που μακελεύεται από το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο.

Ξεχωριστή συνάντηση είχε με εργαζόμενους ντελιβεράδες στη «Wolt» και την «e-food», οι οποίοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τις κακές συνθήκες εργασίας, χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας, που οδηγούν κάθε μήνα σε ένα νέο εργατικό δυστύχημα, για τις πενιχρές αμοιβές, για τη μη ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, γενικότερα για την αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Κατά τη συνομιλία τους ζήτησαν από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να συνεχίσει το Κόμμα να στηρίζει τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους, βοηθώντας να φτάσει η φωνή τους και στη Βουλή.

Με τους διανομείς
Με τους διανομείς
Ο Δ. Κουτσούμπας από τη μεριά του τόνισε ότι το επάγγελμα αυτό πρέπει να ενταχθεί άμεσα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, θέμα που το ΚΚΕ έχει αναδείξει και μέσα στη Βουλή. Μεταξύ άλλων τους είπε ότι «χρειάζεται πρώτα απ' όλα να δυναμώσει ο αγώνας ο δικός σας. Να κρατήσετε εσείς καλά την ενότητά σας και τους αγώνες σας, και βεβαίως να σκεφτείτε και τι πολιτικές επιλογές κάνετε. Ποιους στέλνουμε στη Βουλή, για παράδειγμα, ποια κόμματα θα μας κυβερνήσουν σήμερα και αύριο. Το χθες το γνωρίσαμε, τους έχουμε δει όλους. Περάσανε όλοι: Και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, και διάφορα άλλα μικρότερα κόμματα που εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Κι άλλα λαϊκίστικα, ακροδεξιά κ.ά., και το ΛΑ.Ο.Σ. μπήκε σε κυβέρνηση, και το ένα και το άλλο... Το θέμα αυτήν τη στιγμή, λέμε εμείς, είναι ότι χρειάζεται μια γερή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό, στους αγώνες, και πιστεύουμε ότι αυτό μπορούμε σαν Κόμμα να το κάνουμε. Εμείς θέλουμε να έχουμε ανοιχτή γραμμή μαζί σας, να μας λέτε τα αιτήματά σας ώστε να τα παλεύουμε μαζί, μέσα και έξω από τη Βουλή».

Ενωμένοι συνεχίζουμε τον αγώνα, αλλάζουμε τους συσχετισμούς παντού

Αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τη συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που από τον Λευκό Πύργο έφτασε με πορεία στη ΧΑΝΘ, όπου οι συνταξιούχοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε: «Μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με όλο τον λαό, τα συνταξιουχικά σωματεία θα δώσουν τις σημερινές και τις αυριανές μάχες και θα κερδίσουν. Το ΚΚΕ, το ξέρετε, είναι σταθερά στο πλευρό σας. Οι μεγαλειώδεις αγώνες που εξελίσσονται αυτό το διάστημα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ, σε αυτό το άδικο κράτος που συσσωρεύει συνεχώς νέα βάσανα στους συνταξιούχους αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλο τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να δυναμώσουν, να κλιμακωθούν. Ολοι μαζί ενωμένοι θα πρέπει να παλέψουμε ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια σε αυτούς που επιβάλλουν μέτρα και νόμους στη Βουλή, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς παντού, έτσι ώστε εμείς τελικά να κερδίσουμε, ο λαός, η εργατική τάξη να βρεθεί στην εξουσία.

Με τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους
Με τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους
Τότε μόνο θα έχουμε επαρκείς συντάξεις για να μπορούμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας, για να απολαμβάνουμε τα αγαθά από το αίμα και τον ιδρώτα που χύσαμε όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς και εκμετάλλευσης. Μιας στυγνής εκμετάλλευσης που τη χρυσοπληρώσαμε και τώρα μας βάζουν ξανά να την πληρώνουμε, την ώρα που θα έπρεπε να δίνουν γενναίες, μεγάλες συντάξεις. Την ώρα που θα έπρεπε να μειωθούν, να είναι δωρεάν τα φάρμακα για τους συνταξιούχους, αυτοί τα αυξάνουν συνεχώς, μεγαλώνει η ακρίβεια, δυναμώνουν οι αντεργατικές τους πολιτικές. Οι επιλογές που θα κάνουν οι συνταξιούχοι στις επόμενες μάχες, και στους δρόμους του αγώνα, θα πρέπει αυτήν τη φορά να είναι οι σωστές.

Το ΚΚΕ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, ισχυρό και θα καθοδηγήσει, θα μπει μπροστά σε αυτήν την πάλη, σε αυτόν τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ