Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το μάθαμε πλέον... Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα, στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη

Από τους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση

Στους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου του, όπως στη «Μαλαματίνα», αναφέρθηκε μιλώντας στο συλλαλητήριο των συνδικάτων ο Γιάννης Νιβορλής, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων (ΠΟΕΕΠ). Οπως είπε για τη «Μαλαματίνα», «η μάχη συνεχίζεται τώρα στα δικαστήρια και είμαστε βέβαιοι ότι οι απεργοί και οι παράνομα απολυμένοι θα δικαιωθούν», ενώ αναφέρθηκε και στην επιχείρηση «Τσάνταλη» που έκανε αίτηση πτώχευσης και θα εκδικαστεί στις 11 Οκτώβρη.

Εκ μέρους των επαγγελματιών χαιρέτισε ο Στέλιος Πάλλης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Θεσσαλονίκης. Στάθηκε στον πρόσφατο φορολογικό νόμο που «αποτελεί "ταφόπλακα" για μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας, και έρχεται σε μια περίοδο που το εισόδημά μας ροκανίζεται από πολλές πλευρές». Μεταφέροντας στοιχεία από την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, υπογράμμισε ότι «το καλάθι το δικό μας θα είναι τρύπιο και αδειανό και το καλάθι για το μεγάλο κεφάλαιο γεμάτο ελαφρύνσεις και παροχές».

Τα προβλήματα της αγροτιάς ανέδειξε από το βήμα ο Δημήτρης Τσιουλάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μίλησε για το κόστος παραγωγής που εκτοξεύεται, για τα καιρικά φαινόμενα που τους διαλύουν, για τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης, έτσι που «κάθε χρονιά για εμάς είναι δυσκολότερη από την προηγούμενη». «Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαθέτει τεράστια ποσά για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που συμμετέχει η χώρα μας (Μ. Ανατολή, Ουκρανία κ.α.), αρνείται πεισματικά να ενισχύσει το αγροτοκτηνοτροφικό εισόδημα ή να δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας», τόνισε και παρουσίασε αναλυτικά τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος.

Τους θερμούς, αγωνιστικούς χαιρετισμούς εκ μέρους της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών και εκ μέρους των εργατών και του λαού της Παλαιστίνης που «στέκονται με περηφάνια και αξιοπρέπεια απέναντι στην κατοχή των Ισραηλινών και στους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους και παρά την πολιορκία, τις συνωμοσίες και την πλήρη καταστροφή εξακολουθούν με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν να αγωνίζονται με δύναμη και αποφασιστικότητα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση όπως όλοι οι λαοί του κόσμου», μετέφερε ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών. «Σας ευχαριστούμε όλους και ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα για τη σταθερή και ειλικρινή υποστήριξή σας», είπε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «παρά αυτό το πρωτοφανές έγκλημα της ισραηλινής φονικής μηχανής, ο λαός μας θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τη νίκη και την ελευθερία».

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής μετέφερε ο Μανώλης Μανώλης, γραμματέας του Σωματείου Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας, τονίζοντας: «Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, από τον κλάδο της Υγείας, μέχρι τον Τουρισμό, εμποροϋπάλληλοι, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και εμείς οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής βρισκόμαστε στους δρόμους και παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας». Και πρόσθεσε ότι στους δρόμους του αγώνα «φαίνεται στην πράξη η μεγάλη δύναμη που έχουμε. Το μάθαμε πλέον... Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα, στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη». Ενώ δήλωσε ότι παραμένουν στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ, λέγοντας: «Αδέρφια μας, είμαστε στο πλευρό σας. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Ηρθαμε σήμερα εδώ για να σφίξουμε τα χέρια της αλληλεγγύης και να υψώσουμε τις γροθιές του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ