Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και διεκδίκησης, κλιμάκωσης του αγώνα

Μεγάλη σύσκεψη τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Τριανόν»

Να δώσει ώθηση στην οργάνωση της αγωνιστικής διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους και να δυναμώσει τον κοινό βηματισμό σωματείων και εργαζομένων, φιλοδοξεί η ευρεία σύσκεψη στην οποία καλούν κλαδικά συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής, απευθυνόμενα σε όλα τα σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα του νομού καθώς και στις Ομοσπονδίες.

Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21).

Στο κοινό κάλεσμά τους τονίζουν ότι είναι ώρα «οργάνωσης και μάχης των σωματείων ενάντια σε αυτά που μας φέρνουν καθημερινά σε απόγνωση (...) Της μαζικής διεκδίκησης, της μαχητικής απάντησης στις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, που για τους επιχειρηματικούς ομίλους κρατάει "μεγάλο καλάθι", τη στιγμή που στους εργαζόμενους επαναλαμβάνει χρεοκοπημένα άλλοθι για να δικαιολογήσει το τσάκισμα της ζωής τους».

Θα πρέπει, επισημαίνουν, όλα τα σωματεία «να μπουν σε νέα φάση διεκδίκησης και λειτουργίας. Να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερα (...) Με εργαζόμενους - μέλη που θα παίρνουν συλλογικά αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες. Για να πάρουμε πίσω τις ΣΣΕ, να καταργήσουμε όλες τις αντεργατικές επιλογές, τους αντεργατικούς νόμους».

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, σημειώνουν, έδειξαν ότι φέρνουν αποτελέσματα. Σε άλλο σημείο υπογραμμίζουν: «Εχουμε πείρα. Οταν οι αγώνες μας χρεοκόπησαν τα κούφια λόγια περί δίκαιης ανάπτυξης που θα εξασφαλίζει κέρδη για τον εργοδότη και ανθρώπινη ζωή για μας, όταν "αφήσαμε πίσω" τις θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που τα αναπαράγουν μέσα στους χώρους δουλειάς και εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας, τότε μπορέσαμε να κάνουμε κουρελόχαρτο αντιλαϊκά μέτρα και νόμους».

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής:

Τα Συνδικάτα Εργαζομένων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου Αττικής, Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Οικοδόμων Αθήνας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO (ΕΝΕΔΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ