Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση των διανομέων στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας αυξήσεις και μέτρα προστασίας, και μάλιστα κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας που προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα τους με απολύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν σε νέα κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ. Από εκεί θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία στους δρόμους της πόλης.

Η κινητοποίηση οργανώνεται με πρωτοβουλία του Σωματείου της «e-food» και των διανομέων της «Wolt».

Καταγγέλλουν την προσπάθεια εκφοβισμού με δύο απολύσεις συναδέλφων τους (έναν από κάθε εταιρεία) και δηλώνουν ότι αυτή η επίθεση τους γέμισε οργή και πείσμα για ακόμα πιο μαχητικούς αγώνες.

«Δεν βγαίνουμε οικονομικά. Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», διαμηνύουν και διεκδικούν: Για τους μισθωτούς αύξηση στον βασικό μισθό, επίδομα γάμου και κινητής τηλεφωνίας, βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Για τους freelancers επαναφορά τιμοκαταλόγου με αυξημένες τιμές κατά 30%. Θέσπιση ελάχιστης τιμής παραγγελίας. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανά ώρα. Για όλους, χρηματική αποζημίωση όταν θα πρέπει να κλείνει η εφαρμογή λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, μηνιαίο επίδομα επικινδυνότητας της εργασίας +15%. Αυξήσεις στις τιμές ανά παραγγελία. ΜΑΠ, βενζίνες, συντήρηση με ευθύνη της εργοδοσίας. Δωρεάν ΜΑΠ για όλους και να δοθούν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν στην εταιρεία οι διανομείς για τα ΜΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ