Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η κατάπτυστη προσπάθεια παρεμπόδισης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πέσει στο κενό!

Απαράδεκτο έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά, με φρασεολογία που θυμίζει άλλες εποχές, απειλεί με ...διώξεις | ΚΝΕ: Να βουλιάξει από κόσμο το Φεστιβάλ, αυτή είναι η απάντηση!

Να βάλει εμπόδια στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε χτες, επιχειρεί η διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά, με ένα κατάπτυστο υπηρεσιακό έγγραφο, βγαλμένο από άλλες εποχές, που απευθύνει σε «αρμόδιες» υπηρεσίες και στην Εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτέμβρη, δυο μέρες πριν ανοίξουν οι πύλες του Φεστιβάλ στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη, για να υποδεχτούν χιλιάδες λαού και νεολαίας, η διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος, με έγγραφο προς το Ταμείο Εθνικής Αμυνας και τον δήμο Παύλου Μελά, με φαιδρές προφάσεις, υποδεικνύει μεταξύ άλλων τα εξής:

Στο Ταμείο «να παύσει την παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίηση μουσικών συναυλιών, οι οποίες είναι παράνομες και δημιουργούν πλείστους κινδύνους και προβλήματα»!

Στον δήμο «να μην παρέχεται οποιαδήποτε διευκόλυνση για την πραγματοποίηση των παράνομων συναυλιών (παροχής ρεύματος, παροχή δυνατότητας πρόσβασης σε οποιονδήποτε έστω και περιορισμένο χώρο του πρώην Στρατοπέδου...)».

Προς τι όμως η πρεμούρα μέσα Σεπτέμβρη και ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ΔΕΘ; Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο έγγραφο, όπου διαβάζουμε:

«...παρακαλούμε τον δήμο Παύλου Μελά, όσο και το Ταμείο Εθνικής Αμυνας, σε κάθε περίπτωση παροχής οποιασδήποτε παραχώρησης, σύμφωνης γνώμης ή διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση παράνομης συναυλίας στον χώρο του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσιου, να ενημερώνεται η Υπηρεσία μας και να αποστέλλονται τα σχετικά έγγραφα - αλληλογραφία, προκειμένου να εντάσσονται στις συντρεχούσης περιπτώσεως σχηματιζόμενες ποινικές δικογραφίες της Υπηρεσίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε για τις επικείμενες μουσικές συναυλίες το χρονικό διάστημα από 12 έως 14-09-2024, να ενεργήσετε σύμφωνα με τις παραπάνω παραινέσεις και να γνωστοποιήσετε στην Υπηρεσία μας... κάθε παρασχεθείσα παραχώρηση - διευκόλυνση, επισυνάπτοντας τη σχετική αλληλογραφία».

Με λίγα λόγια, η διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος απειλεί με διώξεις και ζητάει από τους αρμόδιους για τη διαχείριση του πρώην στρατοπέδου να πράξουν «τα δέοντα» για να συμπληρωθεί μελλοντική ποινική δικογραφία!

Να σημειωθεί ότι για τη χρήση του χώρου από την ΚΝΕ για τις ανάγκες του Φεστιβάλ έχει δοθεί άδεια από τον δήμο και από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας.

Ο χώρος αναβαθμίζεται από τη συμμετοχή χιλιάδων λαού στις εκδηλώσεις και αλλάζει όψη από τη δουλειά εκατοντάδων νέων που συμμετέχουν στο στήσιμο του Φεστιβάλ, ενώ παραδίδεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τον πήραν.

Τέλος, το Φεστιβάλ είναι ένα πραγματικό γεγονός για όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις λαϊκές δυτικές συνοικίες όπου βρίσκεται το πρώην στρατόπεδο, και αγκαλιάζεται από τους περίοικους και τις γειτονιές.

Ολα αυτά είναι που κάνουν το έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος δυο φορές προκλητικό, αισχρό και κατάπτυστο.

Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για προσπάθεια που θα πέσει στο κενό: Ηδη από χτες οι χιλιάδες που γεμίζουν τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη δίνουν τη δική τους αποστομωτική απάντηση, όπως άλλωστε τη δίνουν εδώ και χρόνια, τα τελευταία από αυτά και από τον συγκεκριμένο χώρο. Η επιτυχία του Φεστιβάλ και το αποτύπωμα της πολιτικής του ΚΚΕ στη νεολαία και στον λαό είναι αυτή που τους ενοχλεί και ενεργοποιεί τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά του συστήματος.

ΚΝΕ: Ο λαός και η νεολαία θα αγκαλιάσουν γι' άλλη μια φορά το Φεστιβάλ

Σε ανακοίνωσή του για την προσπάθεια παρεμπόδισης του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο πρώην στρατόπεδο "Καρατάσιου" στην Πολίχνη.

Συγκεκριμένα, παρότι ο δήμος Παύλου Μελά και το Ταμείο Εθνικής Αμυνας έχουν παραχωρήσει τον χώρο του πρώην στρατοπέδου για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση, ανακαλύπτοντας προφάσεις, ζητά να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης, παρά το γεγονός ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και χρόνια.

Είναι φανερή η ενόχληση διάφορων μηχανισμών από την αγωνιστική δράση της ΚΝΕ και από τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Ο,τι και να κάνουν, η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό! Ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης θα αγκαλιάσουν γι' άλλη μια φορά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και θα "βουλιάξουν" το πρώην στρατόπεδο "Καρατάσιου" και τις 3 μέρες του Φεστιβάλ, που κορυφώνεται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ