Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Καταγγέλλει τα ψίχουλα της κυβέρνησης και καλεί σε συντονισμένο πανεργατικό αγώνα

Με αναλυτική ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ένστολους και στηλιτεύει και τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που δεν οργανώνουν κανέναν αγώνα.

Σε αυτή σημειώνει χαρακτηριστικά: «Για άλλη μια φορά δόθηκαν ψίχουλα που επ' ουδενί δεν καλύπτουν τις μνημονιακές απώλειες των εργαζομένων στο ΠΣ. Για τους ένστολους ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση κατά 20% στην αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης».

Αφού αναφέρει ότι πρόκειται για «αύξηση» με τις κρατήσεις 22 ευρώ τον μήνα, τονίζει ότι «από μία πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και λειτουργεί ως κλεψύδρα που αδειάζει τις τσέπες των πολλών για τα συμφέροντα των λίγων, δεν είχαμε αυταπάτες για το τι μας επιφύλασσε η κυβέρνηση!

Ούτε είχαμε αυταπάτες για τα αποτελέσματα μιας εθιμοτυπικής κινητοποίησης που διοργανώνουν κάθε χρόνο με αφορμή την ΔΕΘ οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού στον χώρο των ΣΑ, η οποία είναι αποκομμένη από τις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων και των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν το ίδιο με εμάς από τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Γνωρίζουμε πολύ καλά από την πλούσια εμπειρία του συνδικαλιστικού κινήματος ότι οι κατακτήσεις έρχονται με οργανωμένους, μαζικούς αγώνες και με την όσο μεγαλύτερη υποστήριξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος!».

Και καταλήγει: «Φτάνει πια η κοροϊδία, εδώ και τώρα να εξαγγελθούν κινητοποιήσεις!!! Αμεσα το 3ο 10ήμερο του Σεπτέμβρη να εξαγγελθεί από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα μονίμων - πενταετών - εποχικών πανελλαδική ένστολη κινητοποίηση στην Αθήνα».

Η εντατικοποίηση της υπερεργασίας έχει τραγικά αποτελέσματα

Επίσης η ΕΑΚΠ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της με αφορμή τον θάνατο του πυροσβέστη στη Θάσο Ανδρέα Ανδρεάδη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, ενώ δεν είχε επαρκώς ξεκουραστεί, μόλις 2,5 ώρες μετά από 24ωρη υπηρεσία, σημείωνε ανάμεσα σε άλλα:

«Οι πολυήμερες μετακινήσεις σε συμβάντα, η εντατικοποίηση της υπερεργασίας και οι συνεχείς επιφυλακές ακόμη και σε συμβάντα με μικρή έκταση ή με βάση τον δείκτη επικινδυνότητας, δημιουργούν εκτός από σωματική κόπωση και μεγάλη ψυχολογική πίεση σε όλους τους συναδέλφους, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς πυροσβεστών, ακόμα και τον θάνατο, όπως στην περίπτωση του άτυχου συναδέλφου! Οι αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση και διαχρονικά απ' όλες τις κυβερνήσεις, στους εργαζόμενους στο ΠΣ αλλά και σε όλους τους άλλους εργαζόμενους, έχουν οδηγήσει σε δεκάδες τραυματισμούς πυροσβεστών τη φετινή αντιπυρική περίοδο! Σε αυτήν την αρνητική κατάσταση μερίδιο ευθύνης έχουν και οι διοικήσεις εκείνες που μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα επιβολής αυτών των πολιτικών!

Η ΕΑΚΠ καλεί σε:

- Αμεση αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως Βαρύ - Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά και οικονομικά μας δικαιώματα.

- Θέσπιση κανονιστικών διατάξεων για την υγιεινή και ασφάλεια για τους χώρους εργασίας και για τα συμβάντα.

- Αμεση θέσπιση ωραρίου εργασίας το 35ωρο - πενθήμερο.

- Να σταματήσουν οι καταχρηστικές επιφυλακές για προληπτικούς λόγους που οδηγούν στην εκτός ανθρώπινων ορίων εξαντλητική υπερεργασία των πυροσβεστών και να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού και του Νόμου 4662/2020 για τις επιφυλακές.

- Θέσπιση αποζημίωσης της υπερεργασίας, όπως πληρώνονται οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρωμή όλων των οφειλόμενων ρεπό.

- Σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας για όλες τις κατηγορίες των συμβασιούχων πυροσβεστών, για να εξαλειφθεί αυτή η διαρκή και μόνιμη ανασφάλεια που ροκανίζει τα ψυχικά αποθέματα χιλιάδων πυροσβεστών που εργάζονται σκληρά για την πυροπροστασία της χώρας!

Είναι καιρός εμείς οι πυροσβέστες να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να φωνάξουμε "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ