Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ

«Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός». Το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με αφορμή τα 50χρονα του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» προβάλλεται τις επόμενες μέρες σε εκδηλώσεις Οργανώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η πρώτη προβολή είχε γίνει στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 7 Σεπτέμβρη στο γήπεδο Ζωγράφου, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της αναδρομής στους σταθμούς απ' όπου πέρασε στην Αττική το Φεστιβάλ στα 50 χρόνια πορείας του, σκορπώντας συγκίνηση και περηφάνια σε όσους το παρακολούθησαν στον χώρο που φιλοξένησε το 1ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Μέσα από διηγήσεις, αναμνήσεις, πρωτότυπο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, γνωστές και άγνωστες πτυχές του ταξιδιού του στον χρόνο και σε σύνδεση με το ιστορικό, πολιτικό πλαίσιο, φωτίζεται η Ιστορία του Φεστιβάλ, αποτυπώνεται το πώς το Φεστιβάλ βάζει τη σφραγίδα του στην ιδεολογική, πολιτική και αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, με τις αξίες, τα ιδανικά και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Αναδεικνύεται τι είναι αυτό που στην 50χρονη πορεία του Φεστιβάλ το κάνει να αντέχει στον χρόνο και να έχει καταξιωθεί ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χώρας, τι είναι αυτό που το κάνει να εξακολουθεί να συνεπαίρνει και να διαπαιδαγωγεί χιλιάδες και χιλιάδες νέους και νέες.

Για το ντοκιμαντέρ παραχώρησαν συνεντεύξεις οι διατελέσαντες Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ (με χρονολογική σειρά): Δημήτρης Γόντικας, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Σοφιανός, Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης, Νίκος Αμπατιέλος και ο νυν Γραμματέας του ΚΣ, Θοδωρής Κωτσαντής. Ταυτόχρονα, συμμετέχουν με μαρτυρίες - συνεντεύξεις οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Καρυστιάνη, Φώντας Λάδης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Εύα Μελά, Γιώργος Μπαγιαρτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Σταμάτης Νικολάου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Σκαμνάκης, Κώστας Χατζάρας.

Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη το ντοκιμαντέρ προγραμματίζεται να προβληθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων ως εξής:

  • Η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης και οι Κλαδικές Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας καλούν στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο WE. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Καψάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης και η ΤΟ Λαγκαδά - Ωραιοκάστρου καλούν στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».
  • Η ΤΟ Ανατ. Θεσσαλονίκης καλεί στις 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην πλατεία Σκρα, στην Καλαμαριά.
  • Η ΤΟ Σερρών καλεί στις 7 μ.μ., στην οδό Φιλίππου 8, στις Σέρρες.
  • Η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ και η ΤΟ Αρτας της ΚΝΕ καλούν στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρτας. Στον χώρο θα διατίθεται το Λεύκωμα για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ στην Αρτα.
  • Ο Μαθητικός Τομέας Πάτρας της ΚΝΕ καλεί στις 6.30 μ.μ., στην έδρα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ (12ου Συντάγματος 34).

-- Επίσης, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, η ΚΟΒ Παλικής της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ και το ΤΣ της ΚΝΕ στον νομό καλούν στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ Ληξουρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ