Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών δεν «συγχωνεύονται»

Με ανακλήσεις καταργήσεων τμημάτων, κάτω από την αγωνιστική πίεση, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και δράσεις γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών

«Ο αγώνας που δίνουμε ενωμένοι το τελευταίο διάστημα εκπαιδευτικοί και γονείς ενάντια στις αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων φέρνει αποτελέσματα!», επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης». Οπως και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις όπου αναπτύχθηκαν διεκδικήσεις ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων και στην Ανατολική Αττική, κάτω από την πίεση αυτών ανακλήθηκαν μια σειρά αντιπαιδαγωγικές αποφάσεις συγχώνευσης. Την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση τμήματος στο 1ο Νηπιαγωγείο Νέων Παλατίων ακολούθησαν οι αποφάσεις ανάκλησης των συμπτύξεων τμημάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Παλατίων, στο 3ο και στο 20ό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

«Συνεχίζουμε δυναμικά για να ανατρέψουμε τις αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου και στο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου Ωρωπού, καθώς και για να γίνει κατάτμηση τμημάτων στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Παλατίων», σημειώνει το σωματείο των εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως «ο αγώνας μας σε κοινό μέτωπο είναι μονόδρομος για να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη μόρφωση που αξίζουν τα παιδιά μας τον 21ο αιώνα!».

Την ίδια στιγμή, την εναντίωσή τους στις συγχωνεύσεις και στα πολυπληθή τμήματα που επιβάλλει η κυβέρνηση εξέφρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με μαχητική κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Στην κινητοποίηση, την οποία οργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», η Ενωση Γονέων Δήμου Λάρισας και ο Σύλλογος Ειδικών και Βοηθητικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας, συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιάννη Σκόκα.

Οι παρευρισκόμενοι απαίτησαν να συναντηθούν με την περιφερειακή διευθύντρια για να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Στη συνάντηση, μέλη των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας ανέλυσαν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με περιπτώσεις Παράλληλης Στήριξης που δεν καλύπτονται, με τους μαθητές να στριμώχνονται σε τμήματα των 27 ατόμων και άνω. Η διευθύντρια, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας, έφτασε στο σημείο να ανακαλέσει καταστάσεις από το παρελθόν, όταν οι σχολικές τάξεις αποτελούνταν από περισσότερους από 30 μαθητές!

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του Μύλου του Παππά, η Ενωση Γονέων Δήμου Λάρισας οργανώνει σύσκεψη όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα που παραμένουν στα σχολεία και η συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων.

  • Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 9 π.μ., απαιτώντας άμεσες λύσεις για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης στον νομό, προχωρούν η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν με γονείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ