Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση στον ΟΑΣΑ για ασφαλείς μεταφορές και μείωση του κόστους μετακίνησης

Σε παρέμβαση στον ΟΑΣΑ, για ασφαλείς μεταφορές και μείωση του κόστους μετακίνησης για τους φοιτητές, καλούν αύριο Τετάρτη στις 8.30 π.μ. φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας.

Οι φοιτητές αναφέρουν ότι από χθες ξεκίνησαν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια, ωστόσο δεν έχουν εκδοθεί τα πάσο μειωμένης τιμής μετακίνησης, με αποτέλεσμα να πληρώνουν πάνω από 60 ευρώ τον μήνα Οκτώβρη μόνο για να παρευρεθούν στο πρωινό μάθημα και να επιστρέψουν σπίτι τους, ενώ τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν αραιώσει σημαντικά, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι φοιτητές σαν σαρδέλες για να μετακινηθούν, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής.

Οι φοιτητές θέτουν επίσης ζητήματα ασφάλειας στα ΜΜΜ, υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγες μέρες ξέσπασε πυρκαγιά σε βαγόνι του ΗΣΑΠ κοντά στον σταθμό «Νερατζιώτισσα», καθώς και τη φωτιά στο λεωφορείο που εξυπηρετεί τους φοιτητές προς Πολυτεχνειούπολη πριν λίγους μήνες, τις συνεχείς βλάβες στον γερασμένο στόλο των λεωφορείων κ.λπ.

Απαιτούν άμεσα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές και μείωση του κόστους μετακίνησης:

  • Να εξασφαλιστεί η μειωμένη τιμή μετακίνησης για όλους τους φοιτητές με την επίδειξη της βεβαίωσης σπουδών, μέχρι να εκδοθούν τα φοιτητικά πάσο των πρωτοετών φοιτητών.
  • Να μειωθεί αποφασιστικά η τιμή της μηνιαίας κάρτας μεταφορών.
  • Πύκνωση των δρομολογίων στις ειδικές γραμμές λεωφορείων που εξυπηρετούν τους φοιτητές από και προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
  • Ανανέωση με αγορά νέων λεωφορείων αλλά και έλεγχος - συντήρηση του υπάρχοντος στόλου, όπου καθημερινά επιβιβάζονται χιλιάδες φοιτητές, με μεγάλους κινδύνους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ