Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατάθεση που δείχνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της

Παρουσία εισαγγελέα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη - όπως έγινε και με τον προηγούμενο μάρτυρα - κατέθεσε και χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο δεύτερος λεγόμενος προστατευόμενος μάρτυρας (είναι γυναίκα). Δήλωσε ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και εντάχθηκε στον «ανοιχτό» πυρήνα στην Νίκαια, ενώ στον «κλειστό» ήταν το γραφείο του πυρηνάρχη Πατέλη, που διάλεγε ποιοι θα μπουν. Κατέθεσε στο δικαστήριο για τα φονικά χτυπήματα σε Πακιστανούς μετανάστες και ανέφερε ότι οι χρυσαυγίτες είχαν στα σπίτια τους γκλομπ, στιλέτα, μαχαίρια και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι ο Πατέλης είχε πολύ καλές σχέσεις με συγκεκριμένο χρυσαυγίτη αστυνομικό από το ΑΤ Νίκαιας, τον Γιοβανίδη, και μάλιστα ότι όπως είχε ακούσει βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα.

Για την ιεραρχία, ανέφερε ότι Λαγός και Πατέλης τούς έλεγαν να εκτελούν εντολές και για όλα το «ΟΚ» το έδινε ο αρχηγός Μιχαλολιάκος. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από την εισαγγελέα αν υπήρχε εντολή για την ανθρωποκτονία Φύσσα, απάντησε ότι «χωρίς εντολή δεν μπορούσαν να μαζευτούν τόσα άτομα εκεί να πάνε να χτυπήσουν». Για τον Λαγό, τον Κασιδιάρη και τον Πατέλη επανέλαβε ότι πουλούσαν προστασία στα μαγαζιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ