Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκέντρωση - συνέλευση σήμερα ενάντια στην επίγεια χάραξη του Προαστιακού και στην εγκατάσταση αγωγών των ΕΛΠΕ

Σε συγκέντρωση - συνέλευση σήμερα 2 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στον σταθμό του τρένου στην Ελευσίνα καλούν Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στην επίγεια χάραξη του Προαστιακού και στην εγκατάσταση αγωγών της «Hellenic Energy» (ΕΛΠΕ).

Οι σχεδιασμοί αυτοί θέτουν σε σοβαρούς κίνδυνους τη ζωή του λαού της περιοχής, σημειώνουν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας - Μαγούλας, Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας, Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου, Εργαζομένων δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας Ειδυλλίας, Μετάλλου Αττικής και Εργ. Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας Παράρτημα Θριασίου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, παράρτημα Ελευσίνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Οπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, η επίγεια χάραξή του θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις πόλεις μας, αφού θα τις κόψει στη μέση, θα σταματάει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεκάδες φορές μέσα στη μέρα οξύνοντας το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Οπως αναφέρουν: «Η κυβέρνηση προχωράει στο συγκεκριμένο έργο, προβάλλοντας ως "τυράκι" τη δήθεν επίλυση του κυκλοφοριακού, την ίδια στιγμή που το τρένο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ΕΛΠΕ κι άλλων μονοπωλίων στην περιοχή, ενώ προϋποθέτει και τη διέλευση αγωγών κάτω από το τρένο για τις ανάγκες και πάλι των ΕΛΠΕ.

Ο λαός δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη, ξέρει ότι όπου υπάρχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, εκεί απουσιάζουν οι αναγκαίοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τα μέτρα ασφάλειας, πράγμα που αποδείχτηκε στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη "Motor Oil", όπου είχαμε πολλούς τραυματίες εργαζόμενους. Στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και γενικότερα όλοι οι κάτοικοι ερχόμαστε πλέον καθημερινά αντιμέτωποι με τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων που υπηρετούν μονάχα την αύξηση της κερδοφορίας των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ