Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΒΕ
Στους δρόμους μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες με συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη

Σήμερα η διαμαρτυρία των φοροτεχνικών στην Αθήνα

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, ως αγωνιστική απάντηση στην επίθεση στη ζωή και στο εισόδημά τους, έχουν αποφασίσει φορείς αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών. Το κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, μαζί με 21 ενώσεις, συλλόγους και σωματεία.

Οι ομοσπονδίες, τα κλαδικά σωματεία, οι τοπικές ενώσεις και οι εμπορικοί σύλλογοι της Αττικής καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν απαντήσεις στην επίθεση που δέχονται. Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Βάζουμε φρένο:

-- Στην εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων εξαιτίας του φορολογικού εκτρώματος που ψηφίστηκε πρόσφατα.

-- Στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που γεννά η "απελευθέρωση" της Ενέργειας, η πολιτική της "πράσινης μετάβασης" που ροκανίζει το εισόδημά μας. Ηδη οι μικροί επαγγελματίες πληρώνουμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους συμμάχους της για τους πολέμους που διεξάγονται σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Μας βάζει σε μεγαλύτερους κινδύνους, μετατρέπει τον λαό σε στόχο αντιποίνων.

-- Στα συσσωρευμένα χρέη που απειλούν με κατάσχεση και πλειστηριασμό τα σπίτια και τα μαγαζιά μας για τα κέρδη των funds και τη ρευστότητα των τραπεζών.

-- Στην επίθεση στο δικαίωμα για δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παραμένουν τα τεράστια κενά στην ασφαλιστική κάλυψη των επαγγελματιών που απουσιάζουν από την εργασία λόγω ασθένειας, ο αποκλεισμός από την κάλυψη όσων χρεωστάνε».

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πώς θα γιγαντώνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τρίβει τα χέρια της για την αύξηση στα κέρδη 137 Ανώνυμων Εταιρειών κατά 20,7% το τελευταίο εξάμηνο, ενώ εμάς μας πνίγουν οι υποχρεώσεις σε ρεύμα, ενοίκια, εφορία και προμηθευτές. 25,7% αύξηση των καθαρών κερδών για τις τράπεζες, και εμείς κόβουμε ακόμα και βασικά είδη διατροφής για να τα φέρουμε βόλτα», καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί φορείς.

«Απαντάμε αποφασιστικά στον κυνισμό της κυβέρνησης και του Αδ. Γεωργιάδη που μιλά για μειοψηφίες της μιζέριας για όσους αγωνίζονται. Μόνη λύση στα οξυμένα μας προβλήματα η συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση. Μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση της κυβέρνησης. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των σωματείων, συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις τους», διαμηνύουν.

Διεκδικούν:

  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο Ν.5073/2023 και κάθε τεκμαρτή φορολόγηση. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, με 3.000 προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Κατάργηση του ΕΦΚ σε Ενέργεια, καύσιμα, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Εισφορές ανάλογες με το εισόδημα, αξιοπρεπείς συντάξεις. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των τραπεζικών προμηθειών στις ψηφιακές συναλλαγές. Ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό για τους επαγγελματίες.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.
Διαμαρτυρία σήμερα ενάντια στον «ψηφιακό εφιάλτη»

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 11 π.μ., έξω από το κτίριο του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ, Σμύρνης 23 και Κυδωνιών, Ταύρος) απαντά η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) στον ψηφιακό κυκεώνα στον οποίο εγκλωβίζουν κυβέρνηση, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ λογιστές και επαγγελματίες.

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, το υπουργείο έχει κλείσει όλες τις εφορίες της Αττικής, δημιουργώντας ένα κέντρο φορολογίας, το λεγόμενο ΚΕΦΟΔΕ, με σκοπό όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν φορολογούμενους και επιχειρήσεις να υποβάλλονται και να επιλύονται ηλεκτρονικά. «Η όλη κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει», διαπιστώνει η ΕΦΕΕΑ, καθώς έχουν συσσωρευτεί «πάνω από 150.000 αιτήματα», τα οποία αντί να μειώνονται αυξάνονται κάθε μέρα. Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης Αττικής (ΚΕΒΕΙΣ) και στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ). Κάθε αίτημα υποβάλλεται ψηφιακά και είναι άγνωστο αν και πότε θα διεκπεραιωθεί. Η επικοινωνία με τον υπάλληλο που χειρίζεται την υπόθεση είναι αδύνατη, αφού «δεν προβλέπεται η είσοδος των συναλλασσόμενων στον χώρο, ούτε μπορεί κανείς να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του».

«Η κατάσταση έχει μετατραπεί σε ψηφιακό εφιάλτη», τονίζει η ΕΦΕΕΕΑ. «Η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή μας και το ψωμί μας. Κάθε νέα ψηφιακή μεταρρύθμιση που θα εμπνευστούν γίνεται για εμάς ένας νέος "Γολγοθάς"», προσθέτει. Διεκδικεί τη στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές και εκπαιδευμένο προσωπικό και την άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ