Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Από τη Νάουσα στην Αθήνα για τα δίκαια αιτήματά τους

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Εργασίας

Την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους απαίτησαν χτες οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της επιχείρησης «Βαρβαρέσος», με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους ταξίδεψαν από τη Νάουσα στην Αθήνα, έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της περιοχής. Συνεχίζουν τον αγώνα που δίνουν για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις που δικαιούνται, για να αποσπάσουν μέτρα στήριξης των οικογενειών τους και για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στις οποίες είχε προχωρήσει η κυβέρνηση τον περασμένο Μάη.

Εκτός από το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, τους απολυμένους της «Βαρβαρέσος» και τον αγώνα τους στήριξαν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) και το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής.

Στην κινητοποίηση και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Επίσης, το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι απολυμένοι διεκδικούν: Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Να δοθούν από τη ΔΥΠΑ σε όλους επίδομα 1.000 ευρώ και σταδιακά άλλα 3.000 ευρώ. Οσοι απολυμένοι είναι πάνω από 54 χρόνων να προσληφθούν σε δημόσιες υπηρεσίες μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και όσοι είναι κάτω από 54 για 3 χρόνια εργασία και κατάρτιση. Να συμβάλει άμεσα η ΔΥΠΑ ώστε να λυθεί το θέμα με τους 12 απολυμένους, που με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας δεν πήραν καταγγελία σύμβασης και στερούνται ακόμα και το δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας. Επίσης, να προβλεφθεί ρύθμιση ώστε να δικαιούνται το επίδομα ανεργίας όσοι μετά την απόλυσή τους εργάστηκαν εποχικά για μικρό χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση που έγινε, ο Νίκος Μηλαπίδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου, περιορίστηκε ξανά σε υποσχέσεις να μεταφέρει τα αιτήματα. Οπως ενημέρωσε ο Αντώνης Γκαντές, πρόεδρος του Σωματείου, οι όποιες απαντήσεις αναμένεται να δοθούν έως το τέλος του μήνα.

«Με τους αγώνες μας έχουμε κρατήσει ζωντανό το θέμα», τόνισε ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας. Οπως πρόσθεσε, ο αγώνας θα χρειαστεί να συνεχιστεί και να ενταθεί.

Την ενότητα και τη μαχητική στάση των εργαζομένων χαιρέτισε ο Χρήστος Κατσώτης. «Το ότι εσείς μάχεστε έχει αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πιέζεται», υπογράμμισε και κατήγγειλε το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν έχουν υλοποιηθεί. «Το πιο σημαντικό γι' αυτούς είναι το δημοσιονομικό κόστος, η δημοσιονομική πειθαρχία», σχολίασε.

Αναφερόμενος στα δεδουλευμένα που οφείλονται κατήγγειλε τις ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων, με βάση τις οποίες στην πτωχευτική διαδικασία οι εργαζόμενοι και οι αξιώσεις τους βρίσκονται στο τέλος, με αποτέλεσμα να χάνουν τους κόπους τους. Τέλος, μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στο αίτημα να διασφαλιστεί η δουλειά των απολυμένων, μέσα από προγράμματα της ΔΥΠΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι απολυμένοι του «Βαρβαρέσου» (2024-09-26 00:00:00.0)
Στην Αθήνα σήμερα οι απολυμένοι της «Βαρβαρέσος» (2024-05-24 00:00:00.0)
Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου» (2024-05-21 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση και στην παρέλαση της Νάουσας (2024-05-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα οι απολυμένοι στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος» (2024-05-08 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος» δίνουν τον τόνο (2024-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ