Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ
Τραυματίας πυροσβέστης και μεγάλες ζημιές από τη δασική πυρκαγιά στο Γεράκι

Κανένα μέτρο προστασίας σε περιοχή που έχει δοκιμαστεί ξανά από παρόμοια φαινόμενα

Eurokinissi

Εναν τραυματία πυροσβέστη της 6ης ΕΜΟΔΕ με κάταγμα στο πόδι, που μεταφέρθηκε από το ΓΝ του Πύργου στο ΠΓΝ Πάτρας και μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αγροικίες, άλλες εγκαταστάσεις, αλλά και δασικές εκτάσεις, άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Γεράκι του δήμου Ηλιδας στην Ηλεία.

Πρόκειται για περιοχή που έχει δοκιμαστεί και άλλες φορές στο παρελθόν από παρόμοια φαινόμενα, δίχως έως και σήμερα, με ευθύνη κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, να λαμβάνονται μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, του λαού και της περιουσίας του, με τις φλόγες να καίνε πευκόδασος που είχε αναγεννηθεί από προηγούμενες πυρκαγιές, αλλά και άλλες δασώδεις εκτάσεις.

Από την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και με τη γνωστή λογική τού «τρέξτε να σωθείτε και όποιος προλάβει», στην επίσης γνωστή τακτική «ατομικής ευθύνης» για να αποφεύγει και το αστικό κράτος τις ευθύνες του, από το 112 στάλθηκε μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Τσιχλέικα, Κρυονέρι και Βρετέικα, ενώ οι κάτοικοι του χωριού Χάβαρι κλήθηκαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από καταγγελίες κατοίκων στο Γεράκι, καθυστέρησαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, ενώ κάηκε μεγάλη έκταση ανάμεσα στο συγκεκριμένο χωριό, στο Χάβαρι και το Κρυονέρι, με τις φλόγες να περνούν και μέσα από τον οικισμό Μπουμπούνα, προκαλώντας ζημιές.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βησσαρίωνα Πολύδωρα, δημοτικό σύμβουλο Ηλιδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να σημειωθεί, τέλος, ότι την ίδια μέρα πυρκαγιές ξέσπασαν στο Πανόπουλο και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ