Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Κινητοποίηση φορέων κατά των αγωγών αύριο στο δημαρχείο

Σε συγκέντρωση, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Ελευσίνας καλούν σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής που αντιδρούν στην επίγεια χάραξη του προαστιακού και στην εγκατάσταση αγωγών της «Hellenic Energy» (ΕΛΠΕ). Οι σχεδιασμοί αυτοί θέτουν σε σοβαρούς κινδύνους τη ζωή του λαού, αφού το τρένο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ΕΛΠΕ και άλλων μονοπωλίων στην περιοχή, ενώ προϋποθέτει και τη διέλευση αγωγών κάτω από αυτό, με ό,τι κινδύνους αυτό προκαλεί.

Οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία της δυτικής Αττικής επισημαίνουν ότι κυβέρνηση και Περιφέρεια γνωρίζουν τη διεθνή βιβλιογραφία για τα ατυχήματα σε αγωγούς αυτού του είδους, ότι αυξάνονται αναλογικά με την αύξηση των δικτύων και αναλογικά αυξάνονται και οι θάνατοι και οι τραυματισμοί, ότι ατυχήματα σε αγωγούς αερίου, κηροζίνης κ.τ.λ. συμβαίνουν κάθε χρόνο και στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Παρ' όλα αυτά «η κυβέρνηση προχωράει στο συγκεκριμένο έργο, προβάλλοντας ως "τυράκι" τη δήθεν επίλυση του κυκλοφοριακού, την ίδια στιγμή που το τρένο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ΕΛΠΕ κι άλλων μονοπωλίων στην περιοχή, ενώ προϋποθέτει και τη διέλευση αγωγών κάτω από το τρένο για τις ανάγκες και πάλι των ΕΛΠΕ. Ο λαός δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη, ξέρει ότι όπου υπάρχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων εκεί απουσιάζουν οι αναγκαίοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τα μέτρα ασφάλειας, πράγμα που αποδείχτηκε στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη "Motor Oil" όπου είχαμε πολλούς τραυματίες εργαζόμενους», όπως επισημαίνεται.

Το έργο των αγωγών και του προαστιακού είναι ένα και ενιαίο με χρηματοδότηση από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, από τα ματωμένα πλεονάσματα, που από κοινού στήριξαν η κυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η δημοτική αρχή Ελευσίνας εδώ και μήνες αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ενάντια σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Εξάλλου, η επίγεια χάραξη του προαστιακού δυτικής Αττικής θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις πόλεις της περιοχής, αφού θα τις κόψει στη μέση, θα σταματάει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεκάδες φορές μέσα στη μέρα οξύνοντας το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σωματεία και φορείς διεκδικούν: «Να σταματήσει τώρα το έργο εγκατάστασης αγωγών στις γραμμές του τρένου για λογαριασμό της "Hellenic Energy" (ΕΛΠΕ). Να εκπονηθεί άμεσα μελέτη και να προχωρήσει κατασκευή σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου με υπόγεια χάραξη και άμεση σύνδεση με τον πλησιέστερο σταθμό του Μετρό.

Σύγχρονες συγκοινωνίες με πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων που θα συνδέουν το Θριάσιο Πεδίο με το κέντρο της Αθήνας. Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη δημοτική αρχή είναι τεράστιες. Καλούνται να διαλέξουν ξεκάθαρα πλευρά. `Η με τα συμφέροντα των ομίλων ή με τα αιτήματα του λαού της πόλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ