Τρίτη 8 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Βαγγέλη Μπαλαδήμα

Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Βαγγέλη Μπαλαδήμα, που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη πλήρης ημερών, είπαν χτες συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κλειστό Αρτας.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και της ΚΟ Ναυτεργατών μίλησε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο σύντροφος Βαγγέλης υπήρξε: «Μαχητής! Συνεπής στη δουλειά του, δεμένος με τους συναδέλφους του μηχανικούς, αγαπητός στο πλήρωμα και πρωτοπόρος στις διεκδικήσεις για τη βελτίωση της ζωής στα καράβια, στην πρώτη γραμμή στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος, στο μπάρκο και το ξέμπαρκο, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, μέσα από τις γραμμές του σωματείου του, της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Με τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα, την πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης και την ιστορική της αποστολή κέρδισε την εκτίμηση των συναδέλφων του μηχανικών που τον ανέδειξαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΜΕΝ από το 1978 έως το 1986 που συνταξιοδοτήθηκε». Ενώ πρόσθεσε πως «πιστός στα κομμουνιστικά ιδανικά και αξίες, στην υπόθεση του σοσιαλισμού, παλεύοντας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού μας, υπερασπίστηκε τις αρχές του ΚΚΕ στην κρίσιμη περίοδο της δεκαετίας του '90, και συνέχισε αποφασιστικά μέσα στην μπόρα της αντεπανάστασης, για να γίνει πιο δυνατό το κόμμα που υπηρέτησε».

Για τον θάνατο του συντρόφου Βαγγέλη Μπαλαδήμα ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«Η Κεντρική Επιτροπή αποχαιρετά τον σύντροφο Βαγγέλη Μπαλαδήμα που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, πλήρης ημερών.

Ο σ. Βαγγέλης γεννήθηκε στο Κλειστό της Αρτας το 1933. Από μικρή ηλικία βρέθηκε κοντά στους αγώνες του λαού, αφού ήταν παιδί αγωνιστών που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και έπειτα του ΔΣΕ. Οι διώξεις της οικογένειάς του από το μετεμφυλιακό κράτος τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το χωριό του.

Σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού, μπάρκαρε σαν μηχανικός και συνταξιοδοτήθηκε το 1986 ως Α' μηχανικός. Ολα αυτά τα χρόνια πρωτοστάτησε στους αγώνες του ναυτεργατικού κινήματος και γι' αυτό οι συνάδελφοί του τον ανέδειξαν μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ από το 1978 έως το 1986.

Ο σ. Βαγγέλης υπερασπίστηκε τις αρχές του ΚΚΕ στην κρίσιμη περίοδο της δεκαετίας του '90, ενώ ήταν καθοριστική η συμβολή του στην αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου της Εδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τις πλημμύρες του 1994. Τα τελευταία χρόνια, παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, συνέχιζε να συμμετέχει στη ζωή και τη δραστηριότητα του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στα παιδιά του, Βασιλική και Κώστα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ