Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στηρίζει το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών

Συνάντηση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα με εποχικούς πυροσβέστες

Από τη συνάντηση στη Λέσβο
Από τη συνάντηση στη Λέσβο
Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εποχικών Πυροσβεστών Λέσβου είχε το περασμένο Σάββατο η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Οι εποχικοί πυροσβέστες εξέφρασαν στην βουλευτή του ΚΚΕ την ανησυχία τους σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ότι δεν πρόκειται να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, αλλά θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Η απόφαση αυτή, τόνισαν, μπορεί να οδηγήσει στην ανεργία το μεγαλύτερο μέρος των εποχικών πυροσβεστών, που σήμερα, μετά από συνεχόμενα χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς στο Πυροσβεστικό Σώμα, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σ' αυτόν τον κρίσιμο κλάδο. Σημείωσαν ότι ήδη βίωσαν τον ηλικιακό ρατσισμό σε προηγούμενες προκηρύξεις του υπουργείου για τη στελέχωση άλλων Υπηρεσιών, όπως η ΕΜΟΔΕ, απ' όπου αποκλείστηκαν λόγω ηλικιακού ορίου παρότι πρόκειται για εργαζόμενους με πολυετή εμπειρία και σημαντική συμβολή, ιδίως στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η Μ. Κομνηνάκα εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη του ΚΚΕ προς τους εποχικούς πυροσβέστες, που είναι ένα άκρως απαραίτητο προσωπικό για το ακραία υποστελεχωμένο ΠΣ. Επανέλαβε προς τους εκπροσώπους του Σωματείου, με τους οποίους έχει συναντηθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, την πάγια θέση του Κόμματος για μονιμοποίηση όλων των εποχικών και συμβασιούχων πυροσβεστών, προσωπικού το οποίο όχι μόνο δεν περισσεύει αλλά είναι κατά πολύ λιγότερο απ' ό,τι απαιτείται για την πλήρη κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τα τραγικά αποτελέσματα των καταστροφικών πυρκαγιών, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και πολλές φορές ακόμα και κατά τη λήξη της λεγόμενης αντιπυρικής περιόδου, αλλά και από το γεγονός της επέκτασης των καθηκόντων του κατά τ' άλλα εποχικού προσωπικού σε αστικά συμβάντα, τροχαία κ.λπ. Πολύ περισσότερο όταν οι ανάγκες είναι τέτοιες που θα μπορούσε όλο αυτό το έμπειρο προσωπικό να αξιοποιείται όλο τον χρόνο για τα τεράστια κενά στην πρόληψη. Οπως είναι πάγιο αίτημα του ΚΚΕ και η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, η ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους πυροσβέστες. Ομως αυτές οι ανάγκες δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες καμίας κυβέρνησης, αντίθετα αποκλείονται, με βάση και τον γνωστό αντιλαϊκό κόφτη «κόστους - οφέλους» της ΕΕ.

Τέλος, η βουλευτής επεσήμανε ότι το ΚΚΕ ετοιμάζει σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το αρμόδιο υπουργείο και τόνισε την ανάγκη και οι πυροσβέστες να πάρουν τη θέση τους στο κίνημα, δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που μετράει ως κόστος τις ανάγκες του λαού και τον αφήνει εκτεθειμένο όχι μόνο στα φυσικά φαινόμενα και στις καταστροφές αλλά και σε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους, που προκύπτουν από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ