Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σήμερα η συναυλία ενάντια στην προωθούμενη «ανάπλαση του Παυσίλυπου»

Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές δράσεις ενάντια στην προωθούμενη, από τη δημοτική αρχή Καρδίτσας, «Ανάπλαση του Παυσίλυπου», μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν σήμερα στις 8 μ.μ. συναυλία στην πλατεία Πλαστήρα στην Καρδίτσα.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν ο Διονύσης Τσακνής, η Φωτεινή Βελεσιώτου και τα τοπικά συγκρότημα Blue Moon, no Mercy for Today, Μαριάνθη Κατσάρη - Παναγιώτης Καλπίας, Gypsies on Paradise.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συναυλία τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η δημοτική αρχή, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης, είναι απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και στην ικανοποίησή τους. Υπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την κερδοφορία τους και γι' αυτό προχωρά σε αυτό το έργο! Την ώρα που θεωρεί κόστος η δημοτική αρχή, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ στις οποίες συμφωνεί, τη χρηματοδότηση αναγκαίων υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, όπως το να γίνει αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία που πολλά είναι κτισμένα πριν από το 1980, όπως το να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για να θωρακιστεί η περιοχή, η δημιουργία χώρων πρασίνου, ψυχαγωγίας και αθλητισμού, όπως η αποκατάσταση και η κατασκευή παιδικών χαρών στις γειτονιές της πόλης. Απόδειξη για τα παραπάνω είναι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου με βάση το οποίο δίνονται μόνο 750.000 ευρώ για την αποκατάσταση και βελτίωση υποδομών στις τοπικές κοινότητες, 460.000 ευρώ για συντηρήσεις και επισκευές των δεκάδων σχολικών κτιρίων!!! Μόνο από αυτά τα στοιχεία μπορεί να καταλάβει κανείς τις προτεραιότητες της ανάπτυξής τους!

Απαιτούμε: Να σταματήσει τώρα το έργο της ανάπλασης του Παυσίλυπου. Να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αναγκαία συντήρηση και αναβάθμισή του, ώστε να παραμείνει ελεύθερος χώρος, για δωρεάν ψυχαγωγία και ξεκούραση του λαού. Χρηματοδότηση για κατασκευή χώρων πρασίνου, άθλησης, ψυχαγωγίας, συντήρηση και δημιουργία παιδικών χαρών στις γειτονιές της πόλης. Χρηματοδότηση για αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες του δήμου ώστε να καλυφθούν οι απαραίτητες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ