Σάββατο 12 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 13 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Υπηρετούμε για να υπερασπιστούμε τα σύνορα, όχι τους πολεμικούς σχεδιασμούς

Δεκάδες είναι στο μεταξύ οι ανακοινώσεις και οι καταγγελίες από Ενώσεις Αποστράτων, απόστρατους αλλά και στρατευμένους, που καταδικάζουν τις τιμωρίες στους συναδέλφους τους και απαιτούν να παρθούν αυτές πίσω.

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους στρατιώτες που τιμωρήθηκαν άδικα, επειδή εξέφρασαν το αυτονόητο. Δηλαδή τα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά τους αισθήματα, έχοντας στο πλευρό τους τις οικογένειές τους, τους υπόλοιπους στρατιώτες που εκφράσαμε το ίδιο, αλλά και τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τονίζει ο Στρ (ΠΖ) Θ. Σταϊκόπουλος, 640 Μ/Κ ΤΠ, Σουφλί Εβρου, και προσθέτει: «Υπηρετούμε στον ελληνικό στρατό για να υπερασπιστούμε τα σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και τα συμφέροντα του λαού μας. Οχι για να στηρίζουμε τα σχέδια των κυβερνήσεων με τους πολεμικούς σχεδιασμούς εκτός συνόρων, τη στήριξη σε κράτη και συμμαχίες που δολοφονούν λαούς».

«Τιμωρούνται επειδή παρά τη σιγή ιχθύος που θέλουν να επικρατεί μέσα στα στρατόπεδα, αυτοί εξέφρασαν, όπως είχαν κάθε δικαίωμα, την αντίθεσή τους στα πολεμοκάπηλα σχέδια της κυβέρνησης, των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, και δήλωσαν αλληλέγγυοι στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου», σημειώνει ο Στρ (ΤΘ) Ντουφεξιάδης Ευάγγελος, 24 ΕΜΑ, Αλεξανδρούπολη, και αναρωτιέται: «Αν δηλαδή έβγαιναν και δήλωναν στήριξη στο Ισραήλ, έλεγαν μπράβο στη κυβέρνηση για τη συμμετοχή της στους πολέμους αυτούς, τότε θα έπαιρναν και τιμητικές αντί για φυλάκιση;». Για να συμπληρώσει ότι «ως φαντάρος και εγώ δηλώνω περήφανος για τους συναδέλφους μου, και απαιτώ να παρθούν πίσω οι τιμωρίες και οι πειθαρχικές διώξεις εις βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ